Ereğli'de yerel ve yaygın medya çalışanları, Zaman Gazetesi'nin "maklube" yemeğinde bir araya geldi.

Kdz. Ereğli Zaman Gazetesi Temsilciliği tarafından düzenlenen Maklube yemeğinde bir araya geldi. Yaklaşık 30 gazete ve Tv çalışanının katıldığı yemekte, basın çalışanları kendilerini tanıttı. Yapılan tanışma programının hemen ardından Ereğli Zaman Gazetesi Temsilcisi Fikret Altıalay bir konuşma yaptı. Ereğli'de zor şartlar altında mesleğin yürütüldüğüne dikkat çeken Altıalay, bu gibi günlerde basın çalışanlarının birbirlerine destek verdiğini ve kaynaşmak açısından da önemli olduğunu söyledi. Onursal, gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğunu belirten Altıalay,  "Bunun yanında güzellikleri de var. Basın çalışanlarını, çocuğunu büyütmeye çalışan ebeveynlere benzetiyorum. Çocuğumuzu ne kadar iyi yetiştirirsek, ne kadar iyi eğitim verirsek, o kadar topluma yararlı bir evlat olur. Gazeteciliği de, ne kadar iyi eğitim alırsak, ne kadar iyi yaparsak, o kadar iyi mesajlar veririz. Bu zor mesleği omuz omuza vererek, birbirimize destek vererek daha iyi yerlere taşıyabiliriz. Bu tür organizasyonları sık sık düzenleyeceğiz" dedi. Daha sonra gazeteciler söz alarak istek ve düşüncelerini dile getirdi.

MAKLUBE: Kelime itibariyle "ters çevirmek" anlamına gelen lezzetli bir yemektir. Ortadoğu´ya has olmasının yanında binlerce yıllık bir geçmişi olan, lezzetine doyumsuz bir yemektir. Ortadoğu, yemek kültürü bakımından dünyanın sayılı coğrafyalarından biridir. Dolayısıyla maklubenin beğenisi de diğer yemeklere nazaran açık ara öndedir. Sini ortasına pişirilen maklube, ters çevrilerek yerleştirilir. Etrafına salata ve yoğurt ile süsleme yapılır. Bu süsleme ağız tadına göre değişiklik gösterebilir.