Türkiye Gazeteciler Sendikası Avrupa Gazeteciler Federasyonu işbirliği ile düzenlediği konferansta, "AB yolundaki Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü: engeller ve sorunlar" konusunu tartışacak. EFJ Başkanı Arne König'in de kohuşacağı konferans, 3 Mayıs 2009 tarihinde saat 10.00'da Taksim'deki Nippon Oteli'nde gerçekleştirilecek.
Konferansın ilk konuşmacısı Türkiyşe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç. Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mine Gencel Bek, Doğuş Üniversitesi'nden Araştırma Görevlisi Serkan Gülidan, AEJ Türkiye Temsilcisi Doğan Tılıç ile başlayacak ilk oturum, üç ayrı oturumla devam ederek günün ilk programı tamamlanacak. 2 gün devam edecek olan konferansta; ifade özgürlüğü, uygulamalar ve sorunları çok boyutlu akademisyenler düzeyinde tartışılacak.
AMAÇ
Projenin amacı gazetecilerin örgütlenme özgürlüğünü ve bağımsız gazeteciliği teşvik ederek medyada ifade özgürlüğünü geliştirmektir.
Proje kapsamında, gazeteci haklarının ihlali ve medyada hak ihlalleri konusunda dört aylık izleme raporları hazırlanacak, ifade özgürlüğü ve sendikalaşma toplantıları yapılacak ve insan hakları haberciliği konulu atölye çalışmaları düzenlenecektir. Proje çıktıları arasında medyada ifade özgürlüğünün yaygınlaştırılması eylem planı, insan hakları gazeteciliği ve gazeteci hakları konusunda kitapçıklar ile hak ihlalleri konusunda çeyrek dönem izleme raporları yer almaktadır.