Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı ve Kıbrıs gazisi Ramazan Çakal, Yönetim Kurulu üyeleri Kore gazisi Selahattin Birkan, Kıbrıs gazisi Orhan Çelik ve Şevket Çeltik, derneğin 16 yıl başkanlığını yapan Kore gazisi Ziya Açıl'ı, Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Bir süredir alzheimer tedavisi gören Açıl'a çiçek veren Dernek Başkanı Çakal, "Biz Onursal Başkanımızı görmeye geldik.
Ziya abinin derneğimize çok büyük hizmetleri oldu. Rahatsızlığı dolayısıyla kendisini ziyaret etmek ve elimizden gelen yardımı göstereceğimizi ifade etmek için buradayız. Ailesiyle birlikte nice sağlıklı ömürler diliyoruz" şeklinde konuştu.
Açıl ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, en kısa sürede cephe arkadaşlarını görmeye geleceğini kaydetti.
"EN FAZLA GAZİSİ OLAN
İLLERDEN BİRİSİYİZ"
Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Dernek Başkanı Çakal, gazi sayısı en fazla olan illerden birinin de Zonguldak olduğunu ifade ederek, "Şu an, derneğimize üye kaydı bulunan 800 gazimiz var.
Bunlardan 12'si Kore, diğerleri ise Kıbrıs gazisi... Bizler de yaşlanıp Allah'ın rahmetine kavuşursak artık Gaziler Derneği diye bir şey de kalmayacak.
İnşallah bizden sonra gelenler, vatan ve mukaddesat için şehit düşmenin, gazi olmanın önemini hiçbir zaman unutmazlar" diye konuştu.