Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli şubesine yer tahsis edildi.

Orhanlar Mahallesi Atatürk Bulvarı’ndaki şube açılışı, Kıbrıs Barış Harekatının 42. Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtında gerçekleştirilen törenin ardından yapıldı.





Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, burada yaptığı konuşmada, “İstiklal ve vatan uğruna, aziz canlarını bu kara toprağa çekinmeden veren kahraman Kıbrıs şehitlerimizi keza Güneydoğu’da, birlik ve beraberliğimiz için vatanın muhtelif bölgelerimizde şehit düşenlerimizi, keza lanetlenecek darbecilerin kurşunlarına hedef olarak şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlarıma yüce Mevla’dan mekanlarını cennet etmesini diliyorum. Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından tahsis edilen bu yerin gazilerimize hayırlı,uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

 “ASLA AFFEDİLMEYECEK”

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanvekili Ayhan Atay da, Gazilere tahsis ettikleri yeni yerin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek; “ Bugün;  42 yıl önce Kıbrıs’ta DARBE girişiminde bulunan darbeci Rum çetelerine karşı Kahraman Türk askerlerinin Kıbrıs’ta sadece Türklere değil Rumlara da barış getirmek amacıyla gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatının 42’nci yıldönümü. Peygamber Ocağı olarak kabul ettiğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve şanlı Mehmetçileri ile bu kutlu günde ne kadar çok övündüğümüzü ve gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Üzerine giydiği şanlı üniformasının hakkını veren; bayrağını seven, vatanını seven, şehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal vatanımız uğruna canlarını feda etmekten bir saniye bile tereddüt etmeyen Mehmetçilerimizle, şehitlerimizle, gazilerimizle her zaman gurur duymaya devam edeceğiz. Maalesef 5 gün önce, 15 Temmuz Cuma günü yaşanan ihaneti de bu millet hiçbir zaman unutmayacaktır. Şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış bu hainleri, darbeci çeteleri Türk Milleti asla affetmeyecektir” dedi.






Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin ise yaptığı konuşmada Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür ederek; “Başkanımızın tahsis ettiği şubemizin yeni yerini bu anlamlı günde açıyoruz” dedi.

İlçe Müftüsü Recai Albayrak’ın yaptığı duanın ardından Şubenin açılışı yapıldı.

Törene, İlçe Komutanı Jandarma Binbaşı Gökhan Tufan, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve gazi yakınları da katıldı.