Avrupa Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği'nin kuruluşunun 20. yılını düzenleyeceği gece için son hazırlıklar yapılıyor. Zeynep Başkan, Ramazan Çelik, Grup 67, Karaelmas Müzik Grubu, Karaelmas Folklör Grubu sahne alacağı gece Kanal Avrupa'dan da yayınlanacak.

 

Avrupa Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, 30 Eylül 2016 tarihinde Almanya'nın Gelsenkirchen bölgesindeki Vision Salonunda gerçekleştirilecek kültürel gece için son hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Zonguldak'tan çok sayıda misafirin katılacağını anlatan Karakulak, amaçlarının Avrupa'nın pek çok noktasında yaşayan Zonguldaklıları bir araya getirmek olduğunu anlattı.

Geceye yoğun ilgi gösterilmesinden mutlu olduklarını anlatan Karakulak, "Derneğimizin kuruluşunun 20. yılına özel bu etkinliğimiz yine pek çok ülkede yaşayan Zonguldaklıları bir araya getirecek. Zonguldak'tan gelecek misafirlerimiz de bu heyecanımızı paylaşacak" dedi.

 

İl Temsilciliğine Yazıcıoğlu getirildi

Derneğin Zonguldak İl Temsilciliği görevine ise yönetim kurulunun aldığı karar gereği işadamı İrfan Yazıcıoğlu getirildi. Derneğin etkinliklerine uzun zamandır maddi manevi destek sağlayan Yazıcıoğlu'nu il temsilcisi yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Karakulak, "Derneğimiz büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. İlçelerimizde temsilciliklerimiz zaten var. Yönetim Kurulu olarak temsilcilerimiz ile sürekli istişare içerisindeyiz" dedi.

Derneğin Ereğli ve Alaplı ilçe temsilcilik görevini ise Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş sürdürüyor.