Gece nöbetçisi bulunmadığı için diğer kamu kurumlarında çalışanların görevlendirilerek koruması yapılan kaymakamlık binasında güvenlik kamerası da yok.

Alaplı Hükümet Konağında gece bekçiliğini kurumlardaki görevliler yaptığı ve güvenlik kemarasının da bulunmadığı yolundaki şikayetlere açıklık getiren Kaymakam Aydın Memük yönetmeliklerin uygulandığını söyledi. 
Kendi güvenlik sistemi ve kamerası olmayan kaymakamlık binasının emniyet kameraları tarafından izlendiği belirtilirken, bu binada diğer kamu kurumlarındakilerin görevlendirilmesi ve gece korumasının yapılmasıyla ilgili konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Kaymakam Aydın Memük şöyle dedi:
"Hükümet Konağı yeni yapıldığı için elbetteki bir takım eksikliklerimiz olacak, gelecek ödenekler doğrultusunda çalışmalar yaparak bu eksiklikleri gidereceğiz. Hükümet Konağının temizliği için hizmetliye ihtiyacımız var tüm bunlar gelecek ödeneklerle tamamlanacak olan çalışmalar, binanın güvenlik kamerası sistemi kurulması için henüz ödenek çıkarılmış değil, ileri ki zamanlarda bu eksiklikte giderilecektir"