Kdz. Ereğli’deki Demokrasi nöbetinin 20. gecesinde, 23 kişiden oluşan ilk hacı kafilesi, kutsal topraklara uğurlandı. 15 Temmuz gecesinden bu yana 10 metre yükseklikteki aydınlatma direğine çıkarak Türk bayrağını dalgalandıran ve Ereğli’deki Demokrasi nöbetlerinin simgelerinde biri haline gelen 28 yaşındaki Abdullah Salih de,  gecenin en çok alkışlanan ismi oldu.

Kdz. Ereğli’deki demokrasi nöbetinin 20 gecesi geride kaldı. İlçe Müftülüğü organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek ve 23 kişiden oluşan ilk hacı kafilesi nöbet alanından dualarla uğurlandı. İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da hacı kafilesine, hayırlı yolculuklar diledi.



Dün geceki Demokrasi nöbetinde, 15 Temmuz’dan bu yana, nöbet alanının karşısında bulunan 10 metre yüksekliğindeki aydınlatma direğinde Türk Bayrağını dalgalandıran 28 yaşındaki Abdullah Salih’de büyük alkış aldı.



Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın çağrısı ile direkten inerek alandaki platforma gelen Salih, halkın büyük alkışını aldı. Başkan Uysal, “Kahraman milletin, böyle kahraman evlatları olduğu müddetçe, bizlerin birliğini ve dirliğini kimse bozamayacaktır. Ereğli'deki demokrasi nöbetlerimizin simgesi haline gelen Abdullah Salih'i ayakta alkışlıyorum” İfadelerini kullanırken, Abdullah Salih’te , “ Türk Bayrağı bana güç veriyor, vatanım için canımı vermeye hazırım. Verilen bu mücadelede tankların ve mermilerin önüne siper olanlar gibi bende mücadele etmek, şehitlik makamına ermeyi çok isterdim. Vatanım, milletim bayrağım için her zaman mücadele etmeye hazırım” dedi.