Anayasa Değişikliği Teklifi hakkındaki görüşmeler TBMM Genel Kurulu`nda devam ediyor.


Tansiyonun eksik olmadığı görüşmelerde, AKP Bursa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi İsmail Aydın'ın sarf ettiği “Anayasanın ilk dört maddesi değiştirilebilir” sözleri Genel Kurul`da gerilimi bir kez daha üst noktaya taşıdı.

Bu açıklama, teklifin destekçisi konumundaki MHP sıralarından “yuhhh” seslerinin gelmesine sebep oldu. CHP Grubu ise, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddelerin, değişebileceği beyanı sonrasında, başından beri söyledikleri gibi, bunun bir anayasa değişikliği değil, rejim değişikliği olduğu sözlerinin AKP tarafından itiraf edildiğini söyleyerek, hem AKP`ye hem de teklifin destekçisi MHP`ye sert tepki gösterdi.

İlk tur görüşmeleri tamamlanmak üzere olan görüşmelerde verilen arada, CHP Milletvekilleri ise kuliste durum değerlendirmesinde bulundular.

Aralarında Deniz Baykal, Muharrem İnce, Şerafettin Turpcu`nun da bulunduğu milletvekilleri, gecenin geç saatlerinde, Anayasa Değişikliği Teklifinin ilk tur görüşmeleri ve yapılacak ikinci tur görüşmeleri üzerine değerlendirmelerde bulundular.