Zonguldak’ta, 5 ay 26 gün süreyle çalışacak 58 geçici işçi alımı için başvuruda bulunan yaklaşık 2 bin 500 kişi arasından kura çekimi yapıldı.

 

VALİLİK VE BELEDİYE KURASI CAMLI KÖŞK’TE ÇEKİLDİ
Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Toplum Yararına Çalışma Projesi” kapsamında, Zonguldak Valiliği’nde temizlik işlerinde görevlendirilecek 8 işçi ile Zonguldak Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görevlendirilecek 25 geçici işçiyi belirlemek amacıyla kura çekimi, Atatürk Kültür Merkezi ve Camlı Köşk’te yapıldı.
Zonguldak Valiliği ve belediyede 5 ay 26 gün süreyle çalışacak 33 geçici işçi, 1447 kişi arasında yapılan noter huzurunda yapılan kura çekimi sonrası belirlendi.
Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Cemal Yiğit, yaptığı açıklamada, geçici statüyle işe başlayacak personele 5 ay 26 gün süreyle iş imkanı sağlanacağını ve ücretlerinin müdürlükleri tarafından verileceğini belirterek, “İşe alınanlara asgari ücretten ödeme yapılacak” dedi.

 

ÖZEL İDARE KURASI AKM’DE ÇEKİLDİ

Atatürk Kültür Merkezi’nde ise, Zonguldak merkez ve ilçelerinde, İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesinde 'şoför' ve 'yardımcı hizmetler' alanında geçici olarak çalıştırılmak üzere 25 asil, 6 yedek aday seçildi. Geçici de olsa iş sahibi olmak için başvuran bin 159 kişiden 25'i asil, 6'sı yedek olmak üzere 31 personel adayının ismi kuradan çıktı. Toplam 5 ay 26 gün çalışacakları bir işe yerleşti.

Kurada isminin okunmasıyla ayağa kalkarak büyük bir sevinç yaşayan 41 yaşındaki Aydın Karaoğlu, bir hafta önce özel sektörde çalıştığı işinden ayrılmak zorunda kaldığını, ilköğretim ve lisede okuyan 3 çocuğuna nasıl bakacağını düşünürken geçici de olsa bir iş bulmasının kendisini çok sevindirdiğini söyledi. Karaoğlu, “Bu yaştan sonra şansımız dönüyormuş. Nasip işi! İş geçici, ama ben şükrediyorum” diye konuştu.

Bir tüpçüde şoför olarak çalışan 2 çocuk babası Emre Şeref de, çekilişten isminin çıkması üzerine şaşkınlıkla sevinci bir arada yaşadığını söyledi. Şeref, iş çıktığı için heyecanlandığını, şartlara göre işe gireceğini; ancak 5 ay 26 gün sonra işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olmanın üzüntüsü içinde olduğunu kaydetti.