Uysal: “Terminalcilerimiz bu hafta sonu çıkıyorlar, bütün alt yapısını, yerleşim alanlarını bitirdik. Kaymakamlık binası olarak geçici olarak hazırlığı bitti. Bu ayın sonuna doğru terminal binalarımızın oradan başlamak üzere kent meydanının alanını hazırlamaya, yıkmaya başlayacağız. Emniyet binamızın yanındaki alanda Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi var. Onlara yeni bir toplanma alanı yaptık”

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kent Meydanı projesinde ilk yıkımın Kasım ayı sonlarına doğru başlayacağını açıkladı.

 

GAZETECİLERE GEZDİRDİ

Uysal beraberinde başkan yardımcıları ve bazı meclis üyeleri ile birlikte Kdz.Ereğli Kaymakamlığı’na tahsis edilen pazaryerindeki belediyeye ait hizmet binasında incelemelerde bulundu. Hizmet binasının kaymakamlığa tahsisinin yapıldığını ve gerekli alt yapısının belediye tarafından sağlandığını anlatan Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“GEREKLİ HAZIRLIĞI YAPTIK”

“Terminalcilerimiz bu hafta sonu çıkıyorlar, bütün alt yapısını, yerleşim alanlarını bitirdik. Kaymakamlık binası olarak geçici olarak hazırlığı bitti. Önümüzdeki günlerde Kaymakamlık bu alana taşınması için gerekli hazırlığımızı yaptık. Bu binayı bitirdik, bir tek asansör kaldı, projesi de tamamlandı. Asansörü ile birlikte bu bina hazır olmuş olacak.

 

ASANSÖR İHALESİNE ÇIKILDI

Tam tarihi belli değil. Önemli olan asansör ihalesi. İhaleye çıkacağımız tarihi söyleyeceğiz. Bunun adımı da atılınca Kaymakamlık kısmi kısmi taşınmaya başlanacak.

 

KENT MEYDANI PROJESİ BAŞLIYOR

Bu ayın sonuna doğru terminal binalarımızın oradan başlamak üzere kent meydanının alanını hazırlamaya, yıkmaya başlayacağız. Emniyet binamızın yanındaki alanda Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi var. Onlara yeni bir toplanma alanı yaptık. Orada arkadaşlarımız hazırlıklar yapacaklar”

 

MİLLET PARKI OLUŞTURULACAK

Uysal daha sonra Pazar taksinin bulunduğu alandaki tarihi ağaçlar ile yeni yapılan düzenlemelere ilişkin çeşitli bilgiler verdi. Söz konusu alanın Kdz Ereğli Müdafayı Hukuk Cemiyeti kurucusu Ninet Hoca’nın halkı mücadeleye çağırmak için bildiri okuduğu alan olduğu. burada toplanan halkı işgale karşı direnişe çağırdığı, bu nedenle de buradaki düzenlemeden sonra buraya Millet Parkı adı verilerek Nimet Hocanın büstünün dikileceğini sözlerine ekledi.

Uysal daha sonra etkinliğe davet edilen gazeteciler ile çay içerek sohbet etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)