Alaplı İsafakıllı köyünde üç kuşaktır çalıştırılan su değirmeni görenleri şaşırtıyor. İsafakıllı köyünde ikamet eden Servet Ergün (57) babadan kalma su değirmeninde vatandaşlar tarafından getirilen mısır ve buğday gibi tahıl ürünlerini öğüterek geçimini sağlıyor. Üç oluk ve tahıllar öğütecek üçtaşı olan su değirmeni görenleri şaşırtırken su değirmeni sahibi Servet Ergün, bölgede tarımla uğraşan vatandaşların değirmene gelerek tahıl ve buğdaylarını öğüttürdüğünü belirtti. Vatandaşlardan gelen talepleri karşılamakta zorluk çektiğini belirten Ergün, "Alaplı' da eskiden oldukça yaygın olan su değirmenlerinden kalan tek su değirmeni ile geçimini sağlıyorum. Değirmen bana dedemden ve babamdan kaldı.
Uzun müddet babam çalıştırdı. Şimdi ise ben çalıştırıyorum. Su ile çalışan değirmen olduğundan elektrik masrafımız olmuyor. Vatandaş gördüğünüz gibi doğal olduğu için biz tercih ediyor. Su değirmeninde öğütülen unun tadı ve lezzeti müşteriler tarafından daha çok beğeniliyor.
Bu günlerde çok yoğunuz ununu almak isteyene üç dört günlük süre veriyoruz. Öğüttüğümüz tahıldan cüzi bir üc-ret veya tahıl alıyoruz" dedi.