Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Düzce-Ereğli arasındaki duble yol çalışmaları kapsamında Erdem Yuva mevkisinde bulunan ve yol genişletme çalışmalarında sıkıntı yaratan üst geçitin Erdemir tarafından kaldırılacağını açıkladı.

 

 

Ereğli Demir Çelik Fabrikası (ERDEMİR) in Alaplı’ya kazandırdığı tek yapı olan üst geçidin duble yol çalışmaları nedeniyle kaldırılacağı belirtildi.

Gazetecilere açıklama yapan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Düzce-Ereğli duble yol çalışması kapsamında üst geçidin kaldırılacağını belirterek, şehrin belirli noktalarına üst geçit yapmak için çalışma başlattıklarını ifade etti. Memük, “Düzce-Ereğli duble yol çalışmaları sırasında Erdem yuva mevkisinde bulunan üst geçit kaldırılacak, bu bölgeye ve 2 ayrı noktaya üst geçit yapılması için Karayolları genel müdürlüğüne yazı yazacağız. Alaplı da duble yol tamamlandıktan sonra üst geçit olmayacak. Alaplının üst geçide ihtiyacı var. Vatandaşlarımızın daha rahat karşıdan karşıya geçebilmesi için ihtiyaç var.Erdem yuva mevkisi,Taşbaşı mevkisi ve yeni köprü çıkışı olduğu bölgelere üst geçit yapılması için müracaatta bulunacaklarını” söyledi.