Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede faaliyet gösteren Bankaların Müdürleri ile Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Belediye Daire Müdürlerinin de katıldığı kokteyl de biraraya geldi.
Kokteylde, banka müdürlerine birlik ve beraberlik mesajları veren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı konuşmasında "Bu birlikteliği gerçekleştirmemizdeki amacımız Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Daire Müdürleri ile Banka Müdürlerini birbirleriyle tanıştırmak ve yakınlık tesis etmek. Biz geleceğe bakıyoruz;  geçmiş geçmişte kalmıştır. Bizim görevde olmadığımız dönemde bankalar ile tatsız olaylar yaşandığını biliyoruz. Banka müdürleri, banka yöneticileri ve çalışanları ile bizim problemimiz yok.  Sevgi, barış dostluk bizim yaşam tarzımız. Partili partisiz, düşüncesi ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun halkımızın mutlu olması için çaba gösteriyoruz.
Şunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum ki; Belediyeye gelen herkes haklıdır. İstedikleri yasal olmasa bile bunu halkımıza güler yüzle anlatarak ifade edeceğiz. Biz Ereğli halkının vergileriyle maaşımızı alıyoruz ve dolayısıyla Ereğli halkı bizim patronumuzdur. Görevde olmadığımız 22 Aylık dönemde yaşanan sıkıntıları anlatmama gerek yok, bunu bütün halkımız çok iyi biliyor. Görevi bırakırken kasasında parayla bıraktığımız, hiçbir kuruma ve kişiye borcu olmayan Ereğli Belediyesi'ni AK Partili Belediyeden 30 trilyon borçla devir aldık.
Biz ağlama merci değiliz. Çözüm merkeziyiz.  Bunlar bize vız gelir tırıs gider, Tecrübemiz, yaptımız çalışmalar ve aldığımız önlemlerle belediyeye tekrar ayağa kaldıracağız.  Kesinlikle belediyeye düştüğü bu bataktan kurtaracağız. Sıkı ve disiplinli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
Bizim sevdamız Ereğli;  Ereğli'nin gelecek yıllarını düşünüyoruz ve Ereğli halkı için çalışmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.
Başkan Posbıyık, banka müdürlerine üç boyutlu Atatürk portresi hediye ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.