Konuya ilişkin CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde:



“Kdz. Ereğli İlçe Başkanımız Sertan Ocakcı, dün gece yaşanan hava muhalefeti ve oluşan fırtınadan hasar gören sahil güzergâhında ki işyerlerini ve balıkçıları ziyaret ederek, işletmecilere ve çalışanlara ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanımız Sertan Ocakcı, beraberinde bazı yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ile birlikte; akşam oluşan ve etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle maddi hasarlar oluşan sahil güzergâhında ki işyerleri sahiplerini ve çalışanlarına moral için incelemelerde bulundu.



Yaşanan hava muhalefeti sebebi ile oluşan fırtınadan dolayı hasar ve zarar gören işletme sahipleri, balıkçılar ve çalışanlarından bilgiler alan Ocakcı, Sahil güzergâhında ki bulunan tüm işyerlerini, balıkçı ve tekne sahiplerini, balıkçıları ve Yelken İhtisas kulübünü ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.



İlçe başkanımız Ocakcı, “Can kaybının olmayışı bir nebze içimizi rahatlattı. İşyeri sahiplerimize, çalışanlarına, balıkçı kardeşlerimize, Yelken kulübü başkanı nezdinde tüm kulüp mensubu kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah daha büyük afetlerden ilçemizi ve ilçe halkımızı korusun” dedi.