Tarihi Ali Ağa Hamamının restore çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Vakıflar Bölge Müdürü Yücebıyık, "Ata yadigarı tarihi hamamı orijinal şekilde geleceğe taşıyacağız" dedi.

Kdz.Ereğli Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olan tarihi Ali Ağa Hamamında temizlik ve restore çalışmaları başladı. 2 Eylül 2010 tarihinde ihaleye çıkılan ve 21 Eylül 2010 tarihinde 267 bin TL bedel ile sözleşmesi Safranbolu'dan Çınar İnşaat Firması ile imzalanan 19. Yüzyıldan kalma tarihi Ali Ağa hamamının tadilat çalışmaları 24 Temmuz 2011 tarihine kadar bitirilerek Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teslim edilecek. Kdz.Ereğli çarşı merkezi Ali Molla Camisi karşısında bulunan ve görüntü kirliliğine de neden olan tarihi hamamın restorasyon işi ile ilgili gazeteniz Önder'in muhabirine açıklamada bulunan Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, ihaleyi alan Çınar İnşaat firmasının, Ali Ağa Hamamı'nı 24 Temmuz 2011 tarihine kadar teslim edeceğini bölgeye tarihi bir eseri yeniden modern şekilde kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

ATA YADİGARI HAMAM
Yücebıyık, "Sözleşmesi 21 Eylül 2010 tarihinde 267 bin TL değer ile imzalanan tarihi Ali Ağa Hamamı'nda restore çalışmaları devam etmektedir. Mevcut hali korunarak yapılacak düzenlemeler ile Kdz.Ereğlimize hatta bölgemize önemli bir tarihi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçmişimize sahip çıkarak, hem Ata yadigarı tarihi hamamı orijinal şekilde geleceğe taşıyacağız hem de Vakıflarımıza katkı sağlayacağız" sözleri ile konuştu.

GİRİŞE DÜZENLEME
Öte yandan tarihi hamamın tamamlanmasına yakın Kdz.Ereğli Belediyesi'nin bir çalışma yaparak bu bölgedeki imara aykırı yapılaşmanın önüne geçerek hamamın yakışır bir görünüme kavuşmasına katkı sağlayacağı öğrenildi.