Geçtiğimiz yıl 27 Kasım tarihinde İstanbul Genç İnsan Hakları Hürriyetleri'nin (İHH) Bursa'da düzenleyeceği Teknoloji Kampı'na giderken İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu Selçukgazi Viyadüğü mevkisinde otomobilin aynı yönde seyreden tıra arkadan çarpması sonucu hayatını kaybeden dört gençten biri olan İHH gönüllüsü Yusuf Taha Göktaş'ın ismi Kdz.Ereğli'de Ereğli Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'na verildi.

*

Müftü Mahallesi'ndeki yurt önünde gerçekleştirilen törende konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, bazı isimlerin hem genel merkez hem de yerel yöneticileri bir araya getirebildiğini belirterek kazada hayatlarını kaybeden gençlere başsağlığı, ailelerine ve sevenlerine sabır diledi.

"BÜYÜK DÜŞÜNDÜLER"

Gençlerin çalışmaları ile ufuk açıp Müslümanların dünyayı yönetebileceğini gösterdiğini anlatan Yıldırım, "Onlar ne diyordu? 'Sınırlar bellidir. İslam'ın sınırlarını korumak zorundayız. Biz küçük şeylerle uğraşmayacağız. Müslüman'ın canını, neslini, malını, aklını ve dinini korumak için bu çağın dilini öğreneceğiz ve öğreteceğiz.' Bu çağın dili neydi? Bilim ve teknoloji idi. Kendilerini buna verdiler, büyük düşündüler. Allah kendilerinden razı olsun." dedi.

"KENDİ GÖBEK BAĞIMIZI KENDİMİZ KESTİK"

Mavi Marmara şehitlerinin yıl dönümüne yaklaştıklarını ve Mavi Marmara ile kazada hayatlarını kaybeden gençler arasında bağlantı bulunduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Selçuk Bayraktar bir açıklama yaptı bir kaç yıl önce. 'Mavi Marmara'dan sonra İHA ve SİHA'ları yapabildik. Çünkü Heron'lardan kurtulduk. İsrail bize tavır koyunca biz de teknoloji ve bilimde geliştik. Kendi göbek bağımızı kendimiz kestik.' Yani Mavi Marmara bir devri kapattı. Savunma sanayisindeki köleleşme devrini kapattı. Bunun üzerine İHA ve SİHA'lar yapıldı. Yusuf gibi kardeşlerim de 'bunu biz yapabiliriz, bizim onlardan hiçbir eksiğimiz yok.' Yusuf sadece bunu Türkiye için mi düşündü? Bakın Ensar Vakfı'nın yurdunda başka ülkelerden öğrenciler var. Yusuf bütün insanlığı düşündü, sadece Türkiye'yi düşünmedi. 'Bu mücadelede her çağın kendine ait bir dili var. O dili inşallah oluşturacağız.' dedi ve teknolojide gençlere örnek oldu. Yolu devam etsin."

"GÖNÜL İNSANI OLALIM"

Ensar Vakfı Genel Başkanı Şener Ağaç, konuşmasında, Yusuf Taha Göktaş'ın İslam ve dava uğruna şehit olduğunu, bu yurda adını vererek buradan yetişecek gençlere örnek olup vefa borcunu yerine getirmek istediklerini söyledi.

"Biz hep gönül insanı olalım, insanlarımızın gönüllerine girelim ve gönül dile ile konuşalım" diyen Ağaç, "Peygamberi bir metot olan kolaylaştırıp güçleştirmeme müjdeleyip nefret ettirmeme tarzında bir metodolojiyi benimseyerek hayatımıza destur ederek yeni neslin buluşmasına, gelişmesine katkıda bulunalım arzusundayız. Bunun için de bugün burada toplandık. Vefa örneği olarak da bu kardeşimizin ismini bu yurdumuza verdik. İnşallah bu uğurda hayatını örnek alacak kardeşlerimizin hayatını manalandırma noktasında bundan sonraki çalışma hayatında diğer hayatlarında da Allah rızasını gözeterek hareket etme noktasında örnek olsun arzusundayız." dedi.

"ARAŞTIRMALARINDA KARŞILARINA ÇIKACAK"

Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Salim Sarıyıldız da konuşmasında, Yusuf Taha Göktaş'ın isminin yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek şu ifadelere yer verdi:

"İnsanların isimlerini aslında bize Allah'ı, Peygamberi, kitabı, onun yolunu hatırlatıyorsa hepimizin hayattaki en büyük gayesi isimlerimizin böyle güzellikleri bize hatırlatmasıdır. Yusuf Taha kardeşimizin ismi burada durduğu müddetçe gören özellikle genç kardeşlerimiz Yusuf Taha kimdir diye baktığında ellerine telefonu aldıklarında, araştırdıklarında karşılarına çıkacak olan şey ancak onlara Allah'ı hatırlatacak olan ancak onlara dava nediri hatırlatacak olan ancak onlara vatan, millet, memleket sevdası nedir, bunun uğruna neler yapılabilir, nasıl yaşanabiliri hatırlatacak olan şeylerle karşılaşacaklar."

İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü'nün duasının ardından İHH Genel Başkanı Yıldırım'ın talebi doğrultusunda açılış kurdelesini çocuklar kesti.