Mart ayının ilk haftası kutlanılan Yeşilay Haftası nedeniyle Yeşilay Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Gediksiz basın açıklaması yaptı.
Her yıl Mart ayının ilk haftası kutlanılan Yeşilay Haftası nedeniyle Yeşilay Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Gediksiz basın açıklaması yaparak, zararlı alışkanlıklardan en güzel korunma yolunun hiç başlamamak olduğunu söyledi.
Yeşilay Haftası'nın tüm kötü alışkanlıkları ele aldığını belirten Gediksiz, "Yeşilay Haftası her yıl Mart ayının ilk haftasında kutlanmaktadır. Yeşilay Haftası'nda tüm kötü alışkanlıkları içeren alkol sigara, uyuşturucu konuları ele alınmaktadır. Bilinçli toplum olabilmek adına yapılan bu çalışmalar ile ahlaki ve kültürel bozulmaların en aza indirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda geleceğimizi oluşturacak yeni nesile ulaşmayı hedefliyoruz. Çünkü geleceğimizi bize garanti edecek olan gençlerimizi bütün kötü huy ve alışkanlıklardan sakındırmayı birinci vazife olarak görmekteyiz. Sigara alkol madde bağımlılığı yapan tüm zararlı maddelerin insan sağlığına, ekonomimize kutsal aile yapımıza ve milli ahlak değerleri üzerindeki kötü etkileri rakamlara sığdırılamayacak hale gelmiştir. Zararlı maddelerin kullanımına ilişkin alışkanlıklar yarınımız olan, bizleri ayakta tutacak, gençlerimizin tüm organlarına zarar vermektedir. Bütün bu risk faktörlerini okullar aracılığı ile gençlerimize, sosyal çevremiz aracılığı ile yetişkinlere benimsetmeye çalışarak bir nebze de olsa denetim altına alınmasını arzu ediyoruz.
Anne ve babaların bu konuda ki sorumluluklarının farkında olmalarını umut ediyoruz. Bu hafta vesilesi ile Kdz. Ereğli Yeşilay Temsilciliği olarak 'Yeni ve temiz bir gelecek istiyoruz' sloganı doğrultusunda gönül birliğimizin artmasını diliyoruz" dedi.