Bülent Ecevit Üniversitesi, Ereğli Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilimdalı öğrencileri, Yrd.Doç.Dr. Mine KIR koordinatörlüğünde topluma hizmet dersleri kapsamında “Gel Bize,Katıl Bize Oynayalım Hep Birlikte!” sloganı etrafında 22 Nisan günü Amfi Tiyatroda büyük bir şenlik düzenlediler. “Kdz. Ereğli Çocuk Şenliği” adı verilen şenliğe ilgi ise oldukça fazlaydı.

Karadeniz Ereğli Belediyesinin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteklediği şenlik geleneksel değerlerin ve çocuk temasının etrafında gerçekleştirildi.

Çok sayıda çocuk ve velinin katıldığı etkinlik için eğitim fakültesi öğrencileri seksek, ip atlama, yağ satarım bal satarım, çuval yarışı, yumurta taşıma gibi geleneksel oyunların yanı sıra zeka oyunları masası, kum masası, boyama masası gibi çeşitli masa oyunları hazırlamışlardı. Her alanda aktif olarak çalışan öğretmen adaylarının çocuklarla aktif bir şekilde ilgilendiği oyunlara ailelerinde katılımları ve ilgileri oldukça büyüktü. Çocuklarının videolarını, fotoğraflarını çeken aileler de zaman zaman oyunlara katılarak şenliğe renk kattılar.

Şenliğin başından sonuna kadar müziklerin eşlik etmesi hem çocukların hem de ailelerin eğlencesine eğlence kattı. Şenliğin bir bölümünde özellikle veliler sahneye davet edilerek çocuklarla ve velilerin birlikte oyun oynamalarına fırsat verildi.

Şenlik, oyunların bitiminin ardından Halk Oyunu gösterileriyle devam etti. Kışla Mahmut Dikoğlu Ortaokulu öğrencileri bu güzel günde “Zeybek” ve “Kız Oyunu” halk oyunlarında gösterilerini gerçekleştirdiler. Çocukların ve ailelerin dikkatle izlediği gösteriye ilgi oldukça yüksekti.

Eğitim kırtasiye, Çözüm Kırtasiye, Malkoçoğlu Kırtasiye, TSO (Ticaret Ve Sanayi Odası) , Vera Pastanesi, Karanfil Pastanesi, Karabük Fırını, İstanbul Fırını, Hayal Ev Yemekleri, Sarıgül Ev Yemekleri, Zirve, Kutay, Foga Pastaneleri, Moda Cafe, Arçelik ve Klas Reklam gibi kuruluşların sponsorluklarında gerçekleşen şenlikte yardıma ihtiyacı olan okullar için kermes kuruldu. Ailelerin ve çevre halkının desteklediği kermes köşesine de ilgi oyunlar kadar fazlaydı.

 

Şenliğin bitiminde ise çocukların hepsi sahneye çağırılarak bu güzel günün anısına el baskısı yapıldı. Şenlik 11.00-16.00 arasında gerçekleştirildi. Çocukların ve velilerin bu renkli şenlikten mutlulukla ayrıldıkları gözlemlendi.