Ramazan geldi hoş geldi sefalar getirdi. Ramazan ile birlikte cami önlerinde patlama sayısı yaşanacağı öne sürülen dilencilere bu kez de işportacılar eklendi. Ramazanın ilk günü Kdz. Ereğli Meydanbaşı Camisi önündeki kalabalık dikkatimizi çekip de "bir olay mı var?" diye koşturduğumuzda caminin önünün işportacılar tarafından kesildiği ve ibadetini yapıp da camiden çıkan vatandaşların önlerinin kesildiğinde yaya trafiğinin tıkandığını gördük.
Meydanbaşı Camisi'nin önünde adeta yok yok. Kavun karpuzdan tırnak makasına kadar her türlü yiyecek ve alet tezgahlarda alıcı bekliyordu.
Cami önlerinin özellikle de haftanın Cuma günleri işgal edilmesi ve bu işgalin de işportacılara kadar uzanması dikkatlerden kaçmıyor. Vatandaşın dilencilerden ve "boş geçme abi" diye bağış isteyenlerden bıkıp usandığı günümüzde, cami önleri ve çevrelerinde önlem alınması isteniyor.
Ramazan ayı ile birlikte dilenci sayısının artış göstermesi ve daha da artacağına dönük görüşlerin de seslendirildiği günümüzde, işportacılığın da sınır tanımaz bir şekilde araç trafiğinin de zorlukla işlediği Meydanbaşı Camisi'nin önünü işgal etmeleri karşısında belediye ve trafik ekiplerinin bu kural tanımazlığa son vermeleri bekleniyor.