Alaplı Hak ve Eşitlik Partisi İlçe Başkanı Dr. Cihat İçelliler AKP'nin ekonomik politikalarıyla kar eden milli kuruluşların özelleştirme adına yok pahasına satıldığını belirtti. Demokratik açılımın gelinen noktada halkı gerdiğini belirten İçelliler AKP'nin geldiği gibi gideceğini ve tarihin derinliklerine gömüleceğini savundu.  Alaplı İlçesi Hak ve Eşitlik Partisi İlçe Başkanı Dr. Cihat İçelliler AKP'nin ekonomik politikalarıyla kar eden milli kuruluşların özelleştirme adına yok pahasına satıldığını belirtti. Demokratik açılımın gelinen noktada halkı gerdiğini belirten İçelliler, tıpkı diğer partilerde olduğu gibi AKP'nin de geldiği gibi gideceğini ve tarihin derinliklerine gömüleceğini savundu.
İçelliler yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Zonguldak'ta Devrek'ten iki erdemli insan çıktı. Biri AKP Devrek İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğinden ve Partiden istifa eden Avukat Pelin Aydemir Erdem ve Halk ve Eşitlik Partisine üye olan Haşim Özer bu iki insan AKP'nin demokrat açılımını eleştirerek tepki gösterdiler. AKP hükümetinin demokratik açılımı gelinen noktada halkı germiştir.
Bu Ülkede Menderes, Demirel, Özal gibi liderler peşpeşe iki seçim kazandılar ve tarihin derinliklerine gömüldüler. AKP Hükümeti de iki dönemdir iktidar partisi ama onlarında sonu aynı olacak ve geldikleri gibi gideceklerdir.
Özelleştirme adına satılan Erdemir, Telekom gibi milli varlıklarımız. Gittikçe batan bir ekonomi ve insanlarımız, bıçak ile banka soymaya kalkışan vatandaşımız, biber gazı ile kuyumcudan bilezik çalmaya kalkışan üniversiteli kız öğrenci evladımız, izmitte yatalak hastaya bakmak için gidip tecavüze uğrayan genç kızımız
Altın yumurtlayan Telekom'u alan 2 yıllık karına alan yabancılar ki Telekom darphane gibi para basmakta ülkemizde açıklıktan bayılan üniversite öğrencileri var. Ama İktidar partisi yetkilileri hala o koltukta rahatlıkla nasıl oturuyorlar. Biz Halk ve Eşitlik Partisi olarak tüm bu sorunları çözmek için geliyoruz. İşsizliğe çözüm olmak geliyoruz."