Yıllardır kamuoyunu meşgul eden üzerinde defalarca incelemeler yapılmasına rağmen şuana kadar net çivi çakılmayan halk arasında da ölüm yolu olarak adlandırılan Yeşiltepe-Kepez karayolunda kazalar olmaya devam ediyor. 20 Mayıs 2009 tarihinde Karayolları 4. Bölge Müdürü Vacip Mert, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, belde belediye başkanlarının da katılımı ile yol güzergahında inceleme gerçekleştirilmişti.

REÇETEYİ
POSBIYIK SÖYLEDİ
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yolda yapılacak tek şeyin çevre yolunun biran evvel faaliyeti girmesi olduğunu belirterek, "OSB yolundan itibaren Yaraşlı'dan, Ören yoluna kadar araçlar Zonguldak yolundan çıkıyor. İstanbul'dan gelen araçlar plaj mevkiinden giriyor. Yani bu bölgeyi baypas yapacak. Yeşiltepe-Kepez yolunu Ereğli Belediyesi'ne veriyorsunuz ben buraya hız kesicileri yapıyorum. Ölüm yolunu ancak o şekilde kurtarıyorum" dedi.

BUNUN ÖTESİ YOK
Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'da, OSB yolunun tamamlanmadan bu yolu devretme şanslarının olmadığını belirterek, "Alternatif yol olmadan bu yolu devretme şansımızda yok. Alternatif yolunda 4 kilometresi yapıldı. Ulaştırma bakanının önünde amacımız 2009 yılının programına aldırmak. Bu işin bir ucundan 4. bölge bir ucundan 15 bölge tutarak bu yolu yaptıracağız. Bunun ötesi yok" sözleri ile gelinen noktaya işaret etmişti.

ÇOCUKLARIMIZ
ASKERDEN GELİR
Yapılan incelemelere rağmen aradan geçen yaklaşık 3 aylık süre içerisinde hiçbir adım atılmaması da vatandaşların büyük tepkisini çekiyor. Sorunun biran önce çözülmesini isteyen duyarlı vatandaşlar, "Geldiler inceleme yaptılar yine gittiler. Bu iş yıllardır böyle, yazık günah değil mi bu güzergahın ölüm yolu olarak bilindiği hemen hemen hergün kazaların olduğu insanların canının yandığı bilinmiyor mu? Okullar açılacak artık yine veliler olarak koşturmaya devam edeceğiz. Artık bu yol yapılırsa da bizim çocuklar askere gidip gelmiş olur" sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.