Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Yalınbaş, 22 öğrenciye berberlik ve kuaförlük eğitimi verdiklerini bildirdi.
Yalıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mesleki Eğitim Merkezinde periyodik ve uygulamalı eğitim verdiklerini belirterek, İlçede geleceğin berberlerini yetiştirdiklerini söyledi. Berberlik mesleğine ilginin fazla olduğunu ifade eden Yalıntaş, şunları söyledi;
Alaplı Meslek Eğitim Merkezi berberlik ve kuaförlük bölümünde 22 bay-bayan öğrenci haftada 1 gün eğitim görmektedir. Burada öğrencilerimiz teorik eğitimlerinin yanı sıra uygulamalı olarak pratik eğitimleri de görmektedir. Bu eğitimleri esnasında kendi eksiklerini uygulamalı eğitimde gidermeye çalışıyorlar. Okulumun içinde oluşturduğumuz berberlik ve bayanlar için kuaförlük mekanlarında öğrencilerimiz eğitimlerini görmektedirler. Alaplı'da geleceğin berberlerini yetiştiriyoruz.
Berberlik bölümü öğrencisi Cihat Temel ise, Haftada 1 gün de olsa berberlik eğitimi almak güzel olduğunu belirterek, Okulumuzda öğretmenlerimizden berberlik mesleği hakkında çeşitli bilgiler alıyoruz. Aynı zamanda uygulama yaptığımız yerde saç sakal kesilmesi, saç yıkama, gibi çeşitli eğitimler alıyoruz dedi.