DSP Zonguldak Gençlik Merkezi Başkanı Sercan Günarslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Günarslan, “Tüm Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Ulusalcı Gençleri ve Kadınları uyanık olmaya çağırıyor, Atatürk’ün izinde, Ecevit’in ışığıyla Cumhuriyetimize, Atamıza sahip çıkmaya, Mustafa Kemal’in Askerleri olduğumuzu dosta düşmana göstermeye davet ediyorum” dedi.

Yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

“Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkmasıyla başlattığı Milli Mücadelenin üzerinden 90 yıl geçti ama hala bizim içimizde o Milli Mücadele ve bağımsızlık ruhu coşkuyla canlılığını korumaktadır. Çünkü Atatürk, Kurduğu devleti ve başlattığı devrimi Gençlere armağan etmiştir.                  

1930’lu yıllarda bazı iddialı liderler ortaya çıkmıştır, Stalin, Hitler, Mussolini gibi. Bütün bu liderlerin adı ve eserleri ortadan kalkmıştır ama Mustafa Kemal ATATÜRK’ün eserleri, değerleri her geçen gün daha da iyi anlaşılarak canlılığını sürdürüyor. Bunun en büyük nedeni ise dünya tarihinde görülmemiş bir biçimde devleti ve rejimi Gençlere emanet etmiş olmasıdır. Gençlere verdiği önemi ve güveni “Gençler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır”, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz.” gibi sözleriyle göstermiştir.

Atatürk’ün, devleti ve rejimi emanet ettiği gençlere sunulması gereken en büyük olanak eğitimdir. Ülkemizde eğitim atılımları daha kurtuluş savaşı sürerken başlatılmıştır ve Cumhuriyetle birlikte büyük bir ivme kazanmıştır. 55. Hükümet döneminde başlatılan,56. ve 57. Hükümetler döneminde kararlılıkla geliştirilen eğitim atılımları da D.S.P’ nin gençlerin eğitimine verdiği önemin en açık kanıtıdır.

Bu günkü A.K.P hükümetinin tutumu ise; son derece çağdışı, gerici, kadrolaşmaya yönelik, öğrenci ve eğitimci haklarını yok sayan, Laik eğitim sistemini örselemeye çalışan, bilimsellikten uzak, eğitim görevlilerini ve kurumlarını kendi siyası emellerine alet etme çabasıdır. Fakat bu ülkenin Ulusalcı, Atatürkçü, ilerici, çağdaş, yurtsever, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz diyen gençleri A.K.P hükümetinin bu gizli emellerini yıkacak güce sahiptir.

Ulusal Birliğimizin tehdit altında olduğu, Ne idüğü belirsiz kişilerin görev aldığı şu günlerde,  Ülkemiz Siyasi Ekonomik ve Kültürel anlamda kuşatma altına alınmış durumdadır.

Dışarıdan ve içeriden gerçekleştirilen bu kuşatmanın son bulması iki biçimde olabilir. Ya kuşatanlar Türk halkını teslim alarak “PES” dedirtecekler veya Ulusalcı, Atatürkçü, Yurtsever, Onurlu yurttaşlık bilincini ve Kuvva-i Milliye ruhunu taşıyan halkımız tarafından kuşatma kırılacaktır. Kuşatmanın hangi sona doğru ilerleyeceğini ilk gösterecek olan önümüzdeki dönemde gerçekleşecek olan Genel seçimdir. Türk halkının Demokratik tepkisiyle, A.K.P hükümetinin ve ağa babalarının iç ve dış tüm ulusal politikalarındaki teslimiyetçi tutumunu yıkabilecek güce sahip olduğu asla unutulmamalıdır.

Bu bağlamda, Tüm Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Ulusalcı Gençleri ve Kadınları uyanık olmaya çağırıyor, Atatürk’ün izinde, Ecevit’in ışığıyla Cumhuriyetimize, Atamıza sahip çıkmaya, Mustafa Kemal’in Askerleri olduğumuzu dosta düşmana göstermeye davet ediyorum.

Milli Mücadelenin 90. Yılında, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını Türk Gençliğinin geleceğinin aydınlık olması temennisi ile kutlarım.”