Alaplı Gümeli beldesinde ikamet eden Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Cansu Kumuz (21), hedefinin ünlü bir piyanist ve kemancı olmak olduğunu söyledi.
Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Cansu Kumuz, Polonya'nın Sopot kentinde düzenlenen 7. Uluslararası Mundus Cantat Sopot Koro Festivali'nde 2. olan Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı çok sesli korosunda yer alarak ilçenin gururu oldu. Müziğe olan ilgisinin ilkokul yıllarına dayandığını ve öğretmeninin müziği sevdirmesiyle başladığını belirten Cansu Kumuz, ailesinin de desteği ile Ereğli Güzel Sanatlar Lisesinde okuduğunu ve ardından da Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünü kazandığını söyledi. 12 yaşında keman çalmaya başladığını aynı zamanda ayrıca piyano çaldığını anlatan Kumuz, gelecekte en büyük hayalinin başarılı bir müzik öğretmeni olarak ünlü bir piyanist ve kemancı olmak olduğunu söyledi. Kumuz, “Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı çok sesli korosu olarak 7. Uluslararası Mundus Cantat Sopot Koro Festivali'ne katıldık ve 9 ülkeden 18 koronu katıldığı festivalde 2. olduk. Singapur korosu ise birinci oldu. Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi yönetimindeki koromuz çok sesli Türk ezgilerinden oluşan repertuarla gerek yarışmalarda, gerekse yarışma dışı faaliyetlerde, büyük beğeni topladı. Ayrıca sunduğumuz sokak ve meydan konserlerinde de büyük ilgi odağı oldu. Yarışmaya katılan koro şefleri tarafından özellikle, “Mahur İlahi” ve “Lofçalı” adlı eserlerimiz çok beğenildi ve bizden istenildi” dedi.
En büyük hedefinin ünlü bir piyanist ve kemancı olmak olduğunu kaydeden Kumuz, “Her müzik öğretmeni tabi ki kendi çaldığı müzik aletinde başarılı olmak ister bunu bende istiyorum.
Gelecekte ünlü bir piyanist ve kemancı olmayı düşünüyorum” diye konuştu.