Kdz. Ereğli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kdz. Ereğli’de tören düzenlendi. Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'ndaki ilk tören İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından anıt önündeki tören son buldu.  Törene, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, askeri erkan, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İKİNCİ TÖREN TATOĞLU’NDA YAPILDI

Öğretmenler Günü kapsamında diğer kutlama töreni Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

AKSOY, “ÖĞRETMENLERİMİZ, İLERİ HEDEFLERE DOĞRU YÜRÜMENİN ANAHTARIDIR”

Öğretmenliğin fedakârlık ve özveri isteyen dünyanın en kutsal mesleği olduğunu ifade eden Aksoy “Öğretmenler, her zaman ve her şart altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde önemli role sahip olmuşlardır. Dolayısıyla öğretmenlerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir’ diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.”dedi.

“ÖĞRETMENİN ETKİN OLMADIĞI BİR EĞİTİM SİSTEMİ DÜŞÜNÜLEMEZ"

Aksoy, günümüz eğitiminde teknolojinin etkin kullanıldığı ancak asıl değerin ‘öğretmen’ olduğunu vurgulayarak; “Teknoloji eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman sizlersiniz. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Onun için her zaman olduğu gibi bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler, Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve temel ilkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişini, özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan, geleceğe umutla bakan, ulusal ve evrensel hukuk kurallarının bilincinde ve ‘yaratılanı yaratandan ötürü hoş görme’ felsefesi gereği insan sevgisiyle, kısaca; bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azim ve gayreti içerisinde olmalıyız. Siz değerli öğretmenlerimizin de bu ulvi görevin bilincinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğinize inanıyor ve sizlere güveniyoruz.”diye konuştu.

SEVER, “BİR MİLLETİN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİRMEYE ADAY OLDUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Tören adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti. Aday öğretmenler adına konuşan Özel Eğitim Öğretmeni Şevket Atakan Sever, eğitimin artık durağan bir süreç olmaktan çıktığını belirterek, “sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir. Öğrenciye devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışı artık geçerliliğini yitirmiştir. Çağımız öğretmeni öğrencilerini ayrı ayrı bireyler olarak görür ve değer verir. Her öğrencinin ayrı bir dünya olduğu, topluma mutlaka kazandırılması gereken mücevher olduğu bilinciyle öğrenciye yaklaşır. Öğrencilerin kalplerini kazanma ve onlara bir şey öğretme adına her fırsatı değerlendirir. Çağımız eğitim modeli aynı zamanda bir Mustafa Kemal modelidir. Yüzyıllardan beri süre gelen yanlışlıklar karşısında bile onun gibi dimdik durabilmenin hikayesidir. Onun dün kara tahta başında başlattığı eğitimdeki yenileşme hareketini bugün bilgisayar ekranı karşısında devam ettirebilme şuurunda olmaktır. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır sözünü okuduğunda sınıfta bir öğrenciyi değil topyekün bir milleti eğittiğini, bir milletin ruh dünyasına şekil verdiğini bilecek kadar geniş bir vizyon sahibi olmanın ifadesidir. Buna yürekten inanıyorum ki, bugün ben ve arkadaşlarım öğretmenliğe aday olmanın yanı sıra bir milletin geleceğini değiştirmeye aday olduğumuzun bilincindeyiz. Bu duygularla hepinizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum”dedi.

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Deniz Akdeniz tarafından okunan ‘Şehit Öğretmen’ isimli şiir, mesleklerini icra ettikleri sırada şehit düşen öğretmenlere ithaf edildi. Ardından emekli öğretmenlere hizmet ve şeref belgeleri takdim edildi. Tören; Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Her şeye rağmen’ adlı kısa oyun ve ‘Öğretmenim Seninle Çiçeklenecek Gelecek’ temalı oratoryo gösterileri ile son buldu.

Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’ndeki törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.