İlçe Temsilcisi Öztürk, “AKP, CHP milletvekillerinin; AKP’li, CHP’li İl Genel Meclisi üyelerinin Ereğli’nin derslik ihtiyacının karşılamak planı yoktur. Ereğli yıllarca kandırılmıştır. Eğitim kimsenin umurunda değildir” dedi.


2015 yılının plansızlık ve yatırımsızlıkla geçtiğini, geleceğin tehlikede olduğunu öne süren Öztürk, iktidar ve ana muhalefet partisine sert eleştiriler getirdiği yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 


"İL-İLÇE MÜDÜRLERİ AKP TARAFINDAN ATANMIŞTIR"
"2002 seçimlerinden 7 Haziran 2015’e kadar AKP her seçim döneminde Zonguldak’ta üç milletvekili, CHP ise 2 milletvekili ile temsil edilmiştir. İl Genel Meclisi seçimlerinde en çok temsilci AKP’den seçilmiştir. İl-ilçe müdürleri AKP tarafından atanmıştır. AKP, okul müdür yardımcılarının atanmasına, hatta ücretli öğretmenlerin görevlendirilmesine kadar müdahil olmuştur. Bu kadar siyasi güce sahip olan AKP milletvekilleri, İl Genel Meclisi üyeleri, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürleri Ereğli’nin derslik ihtiyacını karşılamak için ne yapmıştır, ne yapmaktadır, ne yapacaktır? AKP, CHP milletvekillerinin; AKP’li, CHP’li İl Genel Meclisi üyelerinin Ereğli’nin derslik ihtiyacının karşılamak planı yoktur. Ereğli yıllarca kandırılmıştır. 

"EĞİTİM KİMSENİN UMURUNDA DEĞİLDİR"
Eğitim kimsenin umurunda değildir. Bağlık Mahallesi’nde iki tane ilkokul ihtiyacı vardır. Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu protokol yapılmasına rağmen yapılmayacaktır. İzmirlioğlu İlkokulu’nun ikili eğitimden norma eğitime geçmesi için yeni bir okul planlaması yoktur. Gülüç’te ivedilikle hem ilkokul, hem de ortaokul yapılmalıdır. Yaklaşık on bin kişilik bir beldede mevcut binalar ihtiyacı karşılayamamaktadır. 

GÜLÜÇ HİÇBİR STRATEJİK PLANDA YOK
Gülüç hiçbir stratejik planda yer almamaktadır. Erdemir İlkokulu ve Kepez İlkokulu ikili eğitim yapmaktadır. Her iki okul da ikili eğitimden kurtarılmalıdır. Bunun için bölgeye hitap eden 32 derslikli bir ilkokul yapılmalıdır. Mahalde arazi bulunmuşmuş, arazi mahkemelik olmuşmuş, parası hazırmışmış… Masallar, masallar… İzmirlioğlu İlkokulu ikili eğitim yapmaktadır. Okulun ikili eğitimden kurtarılması için yeni bir bina yapılmalıdır. Bununla ilgili eylem yoktur. Süleymanlar Mahallesi’nde ortaokul yapılması şehir efsanesine dönmüştür. İcraat görülmemiştir. Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında eski Ereğli Lisesi B Bloğu’nda eğitim-öğretime başlamıştır. Blok, 2014 Şubatı’nda tavan çökmesi sonucunda devre dışı kalmıştır. Lisenin binaya ihtiyacı vardır. Tavanı çöken binayı yıkamayan AKP bürokrasisi ve temsil heyeti, Piri Reis’in binası hakkında icraat eyleminde değildir. 

SIVALAR ÇÜRÜDÜ
Kandilli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi, TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu ile birlikte aynı binada eğitim vermektedir. Ya ilkokul-ortaokul ya da lise yapılmalıdır. Yakında ve uzakta hareket yoktur. Atatürk Ortaokulu, ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Zemin, kolon ve kirişlerde arıza vardır. Okul aynı yerde yeniden yapılmalıdır. Burada yeni bir bina yapılması için okulun çürüyen sıvalarından 3-5 kilosunun bir öğrencinin başına düşmesi beklenmektedir! AKP bürokratları binayı yenilemeyi değil 1 milyon TL harcayıp bir müteahhidi zengin etmeyi tasarlamaktadır. Hatice Erdem Denizcilik Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi’ne yeni bir bina yapılmalıdır. Mevcut bina ilkokul ya da anaokulu olarak tahsis edilmelidir. AKP habersiz ve hareketsizdir. 

İKTİDAR VE ANA MUHALEFETİ SUÇLADI
Ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olan başka okullar da vardır. Zaman geçtikçe yukarıdaki öncelikli listeye bu okullar da girecektir. Mevcut milletvekillerinin ve meclis üyelerinin bu konularda ilgileri, bilgileri, iradeleri, eylemleri yoktur. 13 yıldır TBMM’de Zonguldak’ı temsil eden AKP milletvekilleri; Ereğli’nin derslik sorununu TBMM’ye taşımayan, soru önergesi vermeyen CHP milletvekilleri; İl Genel Meclisi üyelerinin hem AKP’li, hem CHP’li üyeleri; AKP’nin atadığı İl Özel İdare Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü plansızlığın, sorumsuzluğun, eylemsizliğin ortaklarıdır. Bu ortakların gelecekte Ereğli’ye verecekleri hiçbir şey yoktur. 2015 yılı plansızlık, yatırımsızlıkla geçmiştir. Gelecek tehlikededir.”

 

(Haber Merkezi)