* Bu kadar eseri Ereğli'ye kazandıran, TRT arşivine sokan Ereğli sevdalısına böyle mi vefa göstereceğiz? Biz unutmadık unutmayacağız. Zamanında sivil toplum örgütlerinin kurum ve kuruluşların şarkı yarışmalarında arkadaşlarımızı desteklemek için binlerce sms gönderen, otobüs dolusu insan götüren sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum.

Dört yıl önce yitirdiğimiz Alaattin Gelen'in yeğeni Serdar Gelen gazetemize gönderdiği mektupta, Ereğlililere çağrı yaptı. Amcası vefat etmeden önce bestelediği 27 türküyü TRT arşivine soktuğunu dikkat çeken Serdar Gelen, Alaattin Gelen'in eserlerinden oluşan 'Anılar 1' albümüne sahip çıkılmasını istedi.

Serdar Gelen'in gönderdiği duygu yüklü mektuptaki ifadeler şöyle:

'Sizinde zamanında dediğiniz gibi, ciğerimin yarısı tamamen gitti.  Alaattin Gelen'in Ailesine destek amaçlı, hem de Ereğli'nin eserlerinin tekrar gündeme gelmesini, insanların kulaklarının pasının silinmesini, Alaattin Gelen'i hatırlamalarını istedik.  Onun için 'Anılar 1' adlı albümü piyasaya sunduk. Biz tabi ki Ereğli sevdalısı, Ereğli aşığı Alaattin Gelen'in bu albümünü Ereğliler sahip çıkacaklar diye düşünmüştüm ama nitekim şuan hayal kırıklığı yaşamaktayız.  Koskoca Ereğli'de 2000 adet bastırdığımız cd yi satamadık. Hâlbuki Ereğli'ye neler sunmuştu Alaattin Gelen ne kadar eserler vermişti Ereğli'ye. Ereğli'yi ulusal ve uluslar arası platformda temsil etmişti. Bestelediği eserleri ünlü sanatçılar tarafından okunmuş, repertuarlarına almışlardı. Alaattin Gelen 3 5 tane bilindik Ereğli eserinin dışında, 27 tane Ereğli eserini yazıp notaya alıp TRT repertuarına, arşivine sunduğunu kim bilir ki? Biz ailesi olarak halen ümidimizi kaybetmedik. Ereğli'nin Alaattin Gelen'i destekleyeceğini düşünüyoruz.

Biz Ereğli'ye şu şekilde sesleniyoruz:
Ereğlili olmadığı halde Ereğli sevdalısı, Ereğli aşığı, eserlerinde Ereğli olmazsa olmazı da olan ses sanatçısı Alaattin Gelen'i desteklemelerini istiyoruz. Buradan tüm sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, iş adamlarına, kooparatiflere, Ereğli'yi ayakta tutan kuruluşlara sesleniyorum; lütfen destek olalım. Albümünden satın  alarak desteklerini bekliyoruz. Buradaki gelir tabi ki maddi sıkıntıya düşmüş ekonomik sıkıntı içerisindeki ailesine okuyan çocuklarına gidecek. Lütfen diyorum, tekrar tekrar sesleniyorum. İşadamlarımıza Ereğli'yi ayakta tutan kurum ve kuruluşlara sendikalarımıza, koparatiflere, sivil toplum örgütlerine, desteklerinizi esirgemeyelim. Bu kadar eseri Ereğli'ye kazandıran, TRT arşivine sokan Ereğli sevdalısına böyle mi vefa göstereceğiz? Biz unutmadık unutmayacağız. Zamanında sivil toplum örgütlerinin kurum ve kuruluşların şarkı yarışmalarında arkadaşlarımızı desteklemek için binlerce sms gönderen, otobüs dolusu insan götüren sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum; Alaattin Gelen Ereğli'nin imparatoru Ereğli'nin baş tacıdır. Ben haydi Ereğli diyor ve saygılar sunuyorum.'