(Yorum - Haber: Mustafa Kemal Bektaş)

lkenin büyük bir salgın ile karşı karşıya kaldığı devletin tüm birimlerinin adeta seferberlik ilan ettiği bir süreçten geçiyoruz. Can kayıplarına ve vaka sayılarının artışlarına hep birlikte üzülüyoruz.

Emekli maaşını soğukta sıra bekleyerek çekmeye çalışan, çektikleri maaşlarla da fatura ödeme merkezlerine akın eden emeklilerin, çok şükür maaşlarını artık evlerinde teslim alabileceği sistemi devlet ayaklarına kadar getirdi.

Sadece emekliler mi banka şubelerinde, fatura ödeme merkezlerinde veya İşkur önlerinde bekliyor, toplumun hemen hemen her yaş grubundan vatandaşları görmeniz mümkün.

Telefonlara, elektronik postalara çok sayıda başta bankalar olmak üzere belediyelerden, firmalardan mesajlar yağmakta. Şubelerimizi kapattık, faaliyetlerimize bir süre ara verdik, (ki bu arada alışveriş yapacaksanız internet üzerinden ticaretimiz devam ediyor) mağdur olmamanız için evden çıkmayın, faturaları mutlaka "online" ödeyin.....

Enerjisa'dan da bir açıklama geldi abonelerinin cep telefonlarına.

"Değerli müşterimiz, PTT şubelerinde elektrik fatura tahsilatlarına bir süre ara verilmiştir. Fatura ödemelerinizi Enerjisa İşlem Merkezlerinden, anlaşmalı bankalardan otomatik ödeme talimatı vererek, internet bankacılığı üzerinden Enerjisa Mobil uygulamasından veya online.enerjisa.com.tr adresinden güvenle yapabilirsiniz"

Faturalar ödenmeli tabiki ödenmeli de bu süreçte evlerinde ne olup bittiğini anlamak için yaşama dört elle tutuşan insanlara da bir nebze olsa kolaylıklar sağlansa. Devletin ilgili tüm birimleri üzerine düşen görevleri yerine getirme gayretinde iken bu "ödeyin" vurgusu bu süreçte bu kurumlara hiç yakışmıyor. Önce vatandaş...