Kdz.Ereğli TSO Başkan adaylarından Arslan Keleş:

"Ereğli'ye yeni yatırımcılar kazandırmak, istihdam kaynağı oluşturmak, proje fikirlerini, akılcı plan ve programlarla hayata geçirmek temel hedefimizdir"

"Ekonomik gelir kaynağını üyelerinin aidatları ve ticari işlem hacminden sağlayan TSO, gelir-gider analizini üyeleri ve paylaşarak bizimle şeffaf bir yönetime kavuşacaktır. Tüm gelirini, üyelerinin sorunlarının çözümünde ticaret hacminin büyütülmesinde kullanan, yerli ve dış kaynaklı proje fonları ile hibelerden üyelerini yararlandıran bir TSO, Ereğli'nin ekonomik kalkınması için olmazsa olmazdır"

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın 15 Nisan tarihinde gerçekleştireceği organ seçimleri öncesi başkan adaylarından Arslan Keleş ve yönetimi, plan ve projelerini düzenlediği tanıtım toplantısı ile açıkladı.

 

ANDIMIZ İLE BAŞLADI

Eski Bağlık Gazinosu'nda gerçekleştirilen ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik bir çocuğun okuduğu "Andımız" ile başladı. Başkan adaylarından Keleş, yaptığı konuşmasında 2017 Ekim ayında yapılması planlanan TSO organ seçimlerinin Nisan 2018'e ertelendiğini belirtti, ilçede gündemin TSO seçimleri olduğunu söyledi.

 

"KENDİMİZİ ANLATIYORUZ"

Seçimlere az bir süre kala saha ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürdüklerini her noktaya ulaştıklarını anlatan Keleş, şu ifadelere yer verdi: "Üyelerimizi ziyaret ediyoruz, kendimizi anlatıyoruz. Nasıl bir Ticaret ve Sanayi Odası nasıl bir Ereğli hedeflediğimizi ve bunun için ne gibi hazırlıklar yaptığımızı, üyelerimizin desteğine neden ihtiyaç duyduğumuzu anlatıyoruz. Hedef ve projelerimizi ziyaret esnasında üyelerimiz ile paylaşıyoruz. Ama tabiki ziyaretler kısıtlı olduğu için tümünü anlatma olanağı bulamıyoruz.

 

"BURADA BOŞ LAF YOK"

Yol haritamızı paylaşacağız, neyi nasıl yapacağımızı anlatacağız. Önce şunu ifade etmem gerekiyor hedeflerimizin tümünü üyelerimizin beklentilerini ve sorunlarını esas olarak hazırladık. Burada boş laf yok. Bizim hava civa projelerle, gerçekleşmeyecek hedeflerle işimiz hiç olmadı, olmayacak. Ayaklarımız yere basıyor. Bir belediye başkanlığı ve milletvekilliği seçimi değil TSO organ seçimleri. Çünkü TSO'ların öyle bir misyonu da yok. TSO esnaf demek, ticaret demek ekonomik demektir.

 

"HEP BİRLİKTE AYAĞA KALKALIM"

Anlatacağımız her konu yapılabilecek, Ereğli ve bölgemize yarar sağlayacak gerçek projelerle karşınıza çıkıyoruz. Hep birlikte ayağa kalkarsak Ereğli ayağa kalkar, Ereğli ayağa kalkarsa bölge ayağa kalkar, bölge ayağa kalkarsa ülkemiz ayağa kalkar. Gelecekten geleceğe Ereğli sloganı bizi tam olarak yansıtmaktadır.

 

ÖNCE DİYALOG

Tüm üyelerimizin bilgi, beceri, deneyim ve iletişimine ihtiyacımız var. Sorunların çözümünde, karar aşamalarında, kurumlar arası diyaloğun sürdürülebilmesinde ben değil biz diyen bir TSO.

 

ÖNCE ÜYELERİMİZ

Gücünü üyelerinden alan bir TSO olmak, Ereğli'yi güçlü yarınlara taşıyacaktır. Örgütlhü bir kurumsal yapı içerisinde üyelerimizin haklarını koruyan ve kollayan bir TSO için yola çıktık.

 

ÖNCE YATIRIMCILAR

Ereğli'ye yeni yatırımcılar kazandırmak, istihdam kaynağı oluşturmak, proje fikirlerini, akılcı plan ve programlarla hayata geçirmek temel hedefimizdir.

 

ÖNCE GENÇLERİMİZ

Gurbete giden Ereğlili gençlerin memlekete dönmesi ve istihdam olanağı bulması öncelikli hedefimizdir. Gençlerimizin heyecanı ve enerjisi Ereğli'ye güç katacak. Geleneğimizi, gençlerimizle geleceğe taşımak için çalışan bir TSO olacağız.

 

ÖNCE KADINLARIMIZ

Ereğli ekonomisi, kadınlarımızın gücüyle büyüyecektir. Kadın girişimci sayısını arttıran, istihdamda kadına öncelik veren projelerin altında bizim imzamız olacak.

 

EREĞLİ HEPİMİZİN

Dünya ile rekabet edebilmek için önce işbirliğine açık olmak gerekliliğine inanıyoruz. Birlikte iş yapmayı beceremeyenler rekabet edemezler. Kişisel, alevi beklenti ve hesaplardan arındırılmış, yeni bir bakış açısı inşa etmek için yola çıktık.

 

ULAŞILABİLİR BİR YÖNETİM ANLAYIŞI

Bilgiyi ve sorumluluğu paylaşmak için ulaşabilir olmak önceliğimizdir. Kapıları üyelerine açık bir yönetim, güçlü bir TSO demektir.

 

ŞEFFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞI

Ekonomik gelir kaynağını üyelerinin aidatları ve ticari işlem hacminden sağlayan TSO, gelir-gider analizini üyeleri ve paylaşarak bizimle şeffaf bir yönetime kavuşacaktır. Tüm gelirini, üyelerinin sorunlarının çözümünde ticaret hacminin büyütülmesinde kullanan, yerli ve dış kaynaklı proje fonları ile hibelerden üyelerini yararlandıran bir TSO, Ereğli'nin ekonomik kalkınması için olmazsa olmazdır.

 

ADİL BİR YÖNETİM ANLAYIŞI

Kişi ve iş kollarına göre değil, tüm üyelerini kucaklayan adil bir TSO yönetimi ile Ereğli'nin yükselen sesi olacağız.

 

İNTERAKTİF BİR YÖNETİM ANLAYIŞI

Üyeleri, komiteleri, meclisi ve yönetimi ile paylaşan, çalışan, üreten ve büyüyen bir TSO. Gelenekten geleceğe büyük Ereğli. Eğitime, üniversiteye, kültür ve sanata, sosyal sorumluluklara, etik ve değerlere, esnaflarımıza, sektörel teşvike, yan sanayiye, tersanelere, nakliyecilere, sac tüccarlarımıza, kısacası üyelerimize öncelik ve önem veren bir yönetim anlayışı ile geliyoruz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)