AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu “On bir ayın sultanı, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi Ramazan ayının gölgesi bir kez daha üzerimize düştü. Hep birlikte bunun huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.  Ramazan ayı, sosyal yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın zirveye çıktığı, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği, kutlu bir zaman dilimidir.” Dedi.

 

Çaturoğlu açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Her Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan ve önemli bir değerimizi gündeme taşıyan Diyanet İşleri Başkanlığının bu ramazan ayında da gündeme taşıdığı “Gelin gönüller yapalım, Bu Ramazan ve Her zaman” çağrısına bizde destek olalım,  gönüller inşa edelim.

Gönüller, merhametle kazanılır. Gönüller, paylaşmakla inşa edilir. Paylaşmak, bizim değerlerimizde en güzel haslettir. Paylaşmak, dünyanın neresinde olursa olsun muhtaçlara ve kimsesizlere yardım eli uzatmaktır. Bu ayda kuracağımız iftar sofralarımızı yetim, öksüz, fakir ve yoksullarla paylaşalım.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan ayının milletimize, ülkemize, âlem-i İslam’a huzur, barış, merhamet  getirmesini ve bu ayda kazandığımız güzel hasletlerimizin, Ramazandan sonra da devam etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, Zonguldaklı hemşehrilerimin Mübarek Ramazan ayını kutluyorum.”