Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde İl Müdürü Mustafa Özen Koordinasyonunda yürütülen "Gelin Kardeş Olalım" Projesi kapsamında Manavgat’ın Kardeş İlçesi Devrek'te geniş katılımlı tarla günü düzenlendi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın da katıldığı tarla gününe Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürümüz Cemalettin Çataklı, İl Genel Meclis Başkanı Nejdet Karaveli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu Antalya Tarım ve Orman K.T.V. Şube Müdürü İbrahim Irmak, Kurum Müdürleri Sivil toplum kuruluşları Muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Devrek'te Antalya'nın tarımsal anlamda edindiği bilgi birikimi ve tecrübesi vatandaşlara anlatıldı. Proje sayesinde Zonguldak'ta İl Özel İdaresi tarafından tarıma ayrılan pay ciddi artış gösterdi. İl Müdürlüğümüz ve Manavgat İlçe Müdürlüğümüzden gelen teknik personelin vatandaşlara verdiği bilgiler ve örtü altından kazanılan maddi gelir Devrekli vatandaşlara anlatıldı. Vatandaşlar tarımsal anlamda sera kurmaya istekli. İlerleyen yıllar içerisinde yayla seracılığında Devrek'teki tarım madeni keşfedilip diğer komşu İlçelere de örnek olacağı öngörülüyor.

Vali Bektaş “Antalya İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile Devrek İlçemizin tarımsal üretim potansiyelini arttırmak için İl ve İlçe Müdürlüğümüzün çabaları ile karşılıklı ziyaretler gerçekleştiriliyor. Zonguldak'ta üretilen ürünler Antalya'ya, Antalya'daki üretilen ürünlerde Zonguldak'a örnek oluyor. Çalışkan üreticilerimizin de azimli çalışmalarıyla çok daha güzel işler yapılacağına inancım tam. Her ne kadar Antalya gibi düzgün arazilere sahip olmasak da bizler de üretimimizi artırmak için emek sarf ederek belli mesafe kat etmek zorundayız.” Sözleriyle konuştu.

Zonguldak İl Müdürü Cemalettin Çataklı görüşlerini şöyle ifade etti:

“Bugün burada Devrek tarımı tarihi günlerinden birini yaşıyor. Zonguldak tarımsal üretim değeri açısından Batı Karadeniz'in önemli ilçelerinden, üretmiş olduğumuz ürünler ile ülkemize katma değer katıyoruz. Özel İdare Destekli Seracılığı geliştirme projesi kapsamında İl Genelinde 1 milyon bütçeli 30 tane 525 metrekare sera yapılırken bunların 11 tanesi Devrek ilçemize yapıldı. Yine Özel İdare Destekleri ile her sene çiftçilerimize ceviz, fındık, yonca ve buğday tohumları, koyun ve arı projeleri uygulamaya devam ediyoruz. Amacımız tarımsal nüfusun gençleşmesi ve üreten bir Zonguldak olmak. Sayın Valimize Tarım ve Hayvancılığa verdiği destekler için teşekkür ederiz. Yağmurlu havada 300 ü aşkın çiftçinin buraya gelmesi de Devrek'te bu işin olacağını gösteriyor. Projenin Devrek'e, Zonguldak'a ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim.”

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim de “Devrek tarımı için bereket simgeleyen bu yağmurlu günde bu kadar insanın burada Tarım için toplanmış olması bizleri heyecanlandırıyor ve motive ediyor. Gelin Kardeş Olalım Projesi ile birlikte Türkiye'nin 16 ilçesinden biri olan ve Manavgat ilçesi ile Kardeş olan ilçemizde tarım alanındaki bilgi birikimi ve tecrübe her geçen gün artarak devam ediyor. Modern seraların üretim miktarlarına bakıldığında 2-3 dönümlük seralara ulaşıldığında önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Sayın Valim zatıâlinizin bugün burada bizlerle olması ve tarım alanındaki destekleriniz için çiftçilerimiz ve müdürlüğümüz adına teşekkür ederiz” dedi.