"Gelin Kardeş Olalım" Projesi kapsamında kardeşlik protokolü imzalayan Antalya ili Manavgat İlçesi ile Devrek ilçesi arasında ilk buluşma gerçekleşti.

Devrek Tarım ve Orman İlçe Müdürü Rıfat Verim, İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Ramazan Gürbüz, Serkan Paşa, Semra Aydın Göker, Ziraat teknikeri Ayhan Alaz, Veteriner Hekim Volkan Hızarcı, Ziraat Odası Başkanı Satılmış Ayvacı, Kadınlar Kooperatifi Devrek Güneşi üyesi, genç çiftçiler ve kadın çiftçilerden oluşan 21 kişilik grup etkinliğin birinci gününde Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit'i makamında ziyaret ederek ilçenin sembolü olan dünyaca ünlü Devrek Bastonu armağan etti.

Konuya ilişkin Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden verilen bilgiler şu şekilde: "Ziyaret sırasında Manavgat ve Devrek İlçeleri tarımı hakkında yapılabilecek projeler hakkında paylaşımlarda bulunuldu. Etkinlik çerçevesinde daha sonra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gidilerek İlçe Müdürü Ömür Ozan ÇAKAL makamında ziyaret edildi. İlçe Müdürlüğü binasında bulunan toplantı salonunda Manavgat ilçesinin tarım ve hayvancılığı hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Etkinliğin planlanan kısımlarında, Yavrudoğan  ilçesinde topraksız do domates seraları incelenerek, yerinde bilgilendirme ve soru cevap şeklinde yapılmıştır. Devrekli kadın çiftçilerin talebi üzerine Evrenseki Bölgesinde çilek tünellerini gezerek Çilek yetiştiriciliği hakkında bilgiler verilerek yerinde incelemelerde bulunulmuştur. İlçe Müdürlüğümüz ziraat mühendisleri tarafından çilek yetiştiriciliğinin ilçemiz için uygun olduğu görüşüne varılmıştır.

Etkinliğin 2. Gününde Çolaklı bölgesinde bulunan Muz Seraları ziyaret edilerek çiftçilerin ilk defa muz bitkisi ile tanışması sağlanmıştır. Daha sonra Yavrudoğan bölgesine gidilerek Kabak Seraları incelenerek, bitki besleme, hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Aynı bölgede bulunan Biber Seraları da ziyaret edilerek biber üretimi hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Topraksız biber serasında biyolojik ve biyoteknik mücadele uygulamaları yerinde incelenmiştir. Entegre mücadele prensipleri hakkında bilgiler verilmiştir. Daha sonra aynı bölgede bulunan Domates seraları incelenerek bölgemize uygun domates çeşitleri, domates güvesi zararlısı ve yaprak biti ile mücadele yöntemleri, koltuk alma ve budama hakkında çiftçilere yerinde bilgiler verildi.

Etkinliğin 3. Gününde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN makamında ziyaret edilerek Kardeş ilçe projesi kapsamında Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömür Ozan ÇAKAL ve Devrek Tarım ve Orman İlçe Müdürü Rıfat VERİM, Ziraat Odası Başkanı Satılmış AYVACI ve çiftçiler fikirlerini beyan ettiler. Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa ÖZEN Seralarda sebze yetiştiriciliği, tarımda kadın çiftçinin önemi ve pazarlama yöntemleri ile ilgili bilgiler aktardı. Faaliyetin devamında Antalya ilinde bulunan Kadın Kooperatifleri ziyaret edildi, ardından EXPO gezilerek gezi programı sonlandırıldı.