Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren gelinlikçiler bahar kampanyaları başlattı. Alaplı'da Rampalı Çarşıda 10 yıldır gelinlik dükkanı sahibi Emine Uysal İlkbahar kampanyasıyla birlikte gelinlik, nişan kıyafeti ve gece elbiseleri fiyatlarında indirim başlattıklarını söyledi. Gelinlikçilerin global krizden fazlalısıyla etkilendiğini belirten Uysal, "Gelinlik sezonu yaklaştı.
Bizde dar gelirli çiftlere bir kolaylık yapmak için fiyatlarımızda indirime gittik. Ayrıca kuaför hizmetlerini de ücretsiz yapacağız" dedi. Gelinlikleri 300 TL'den sattıklarını belirten Uysal, şöyle devam etti:
"İş yerimizde alt gelir gurubu, orta sınıf ve üst gelir grubuna hitap edebilecek gelinlik, nişan kıyafeti ve gece elbiseleri mevcuttur. Gelinlik, nişan ve gece elbiselerini 200 TL'ye kiraya veriyoruz. 
Gelinlik ve Tuvalet'i almak isteyenlere ise tanesini 300 TL'den satıyruz. Müşterilerimiz isterse katalogdan istediğin kıyafeti seçebilir ve biz onu temin edebiliriz. Bizim ticaret anlayışımızda yok kelimesi mevcut değildir."