Alaplı Belediye Meclisi 2010 Aralık Ayı Olağan Toplantısı'nın ilk görüşmesi tamamlandı. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun başkanlığında, tüm meclis üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda gündemdeki Aşağıdoğancılar Köyü Ak-Al mevkii, 106 ada, 38 parseldeki 11900 m2'lik alan ile ilgili talep edilen imar değişikliği, İmar Komisyonu'nun "Bu gibi imar tadilatlarının önümüzdeki zaman dilimi içerisinde münferit olarak değişik yerlerden gelebileceği ve plan tadilat isteklerinin bu şekilde parça parça çözüme kavuşturulması imar planı bütününü bozacağından, ileride yapılacak ilave imar planı çalışmaları içerisinde bu talebin göz önünde bulundurulacağı komisyonumuzca kararlaştırılmıştır" şeklindeki raporu oylanmak suretiyle yeniden değerlendirilmek üzere ertelendi.
Gündemin diğer maddelerinde yer alan, "Belediye'nin 2010 Yılı Gelir Tarifesi", daha detaylı çalışma yapılmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Çöp toplama, personel destek ve su bakım ve onarımını kapsayan "Belediye'nin gelecek yıllara yaygın hizmet alım ihalesi" oybirliğiyle kabul edildi.
Madde ile ilgili olarak Belediye Meclisi Üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, çöp konusunda esas amacın, hizmetin kalitesini yükseltmek olduğunu belirterek, "Çöp toplamanın ihale edilmesiyle, çöp toplamayı üstlenecek olan firma kendi kamyonlarıyla çalışacak. Bizdeki temizlik personeli de o firma çatısı altında çalışmalarını sürdürecek.
Bu şekilde hizmet kalitesi yükselmesini ve daha temiz bir çevreye ulaşmayı hedefliyoruz. Hesaplarımıza göre, bunun bize maliyeti, şimdikinden daha fazla olmayacak" dedi.
Toplantıda, gündemin son maddesinde yer alan "Din görevlisi kadrosunun ihdas edilmesi" de oybirliğiyle kabul edildi.