Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, 2009 yılı mazot ve gübre desteği işlemlerini yaptırmış fındık destek işlemlerini yaptırmayan ve müracaat edipte arazisi noksan yazılan ve noksan para alan çiftçilerin 31 Mayıs 2010 tarihine kadar müracaat ettikleri takdirde 2009 fındık desteğinden yararlanacaklarını söyledi.
Verasete intikal işlemlerini yaptırmayan çiftçilerin bir an önce intikal işlemelerini yaptırmaları gerektiğini belirten Türkoğlu, "2009 yılı mazot ve gübre desteği işlemlerini yaptırmış fındık destek işlemlerini yaptırmayan ve müracaat edipte arazisi noksan yazılmış noksan para alan çiftçilerimiz 31 Mayıs 2010 tarihine kadar müracaat ettikleri takdirde 2009 fındık desteğinden yararlanacaklardır. Bu gibi olan çiftçilerimiz hemen ilçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Arazisi orman arazisi gözüken veya hazine arazisi gözüken fındık bahçelerinin desteğini alamayan çiftçilerinde fındık desteklerini alabilmeleri için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Gerçekleştirildiği takdirde şimdiye kadar mağdur olan çiftçilerimiz yararlanacaklardır. Yine verasete iştirak tapu sahiplerinden ölen olursa hissesi belli olmadığı için çiftçiler yararlanamamaktadır. Bu sorunların giderilmesi için Zonguldak Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu olarak Ankara'ya gidip çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi konusunda İl Koordinasyon Kurulu kararını Genel Merkezimize sunduk. İnşallah ilerleyen günlerde problemin çözümünü bekliyoruz.
Babası veya annesi ölen çiftçilerimiz vakit geçirmeden intikal işlerini yaptırmaları gerekmektedir. Bir an önce intikal işlemlerinin yapılması çiftçilerimizin menfaatinedir" dedi.