Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar kira gelirlerini beyan edemeyen gelir sahiplerinin vergi usul kanununda yer alan Pişmanlık ve Islah Hükümlerinden yararlanarak beyanlarını verebileceklerini ifade etti. Zonguldak genelinde mahalle ve semtlerde kira tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Bayar açıklamasında şu bilgileri verdi:
Geçmiş takvim yıllarına ait kira gelirlerini ilgili beyan döneminde beyan edemeyen veya eksik beyan eden kira geliri sahipleri; Vergi Usul kanunda yer alan Pişmanlık ve Islah Hükümlerinden yararlanarak beyanlarını verebilirler.
Mükellefler Vergi İdaresinin bilgisine girmeden, tespit yapılmadan önce, kira gelirleriyle ilgili beyanlarını vermeleri halinde, meskenlerde istisnadan yararlanacak ve gecikmeden dolayı vergi ziyaı cezası kesilmeyecektir. Sadece pişmanlık zammı ödeyeceklerdir.
Kira geliri elde ettiği halde beyan etmeyenlerin bu gelirleri tespit edildiğinde istisnadan yararlanamadıkları gibi tarh edilecek gelir vergisi yanında vergi ziyaı cezası ve ayrıca gecikme faizi de ödemek zorunda kalacaklardır.
Kira geliri elde ettiği halde her ne sebeple olursa olsun beyan edemeyenler İdaremiz tespit etmeden beyanda bulunmaları menfaatleri gereğidir.Diğer taraftan Zonguldak genelinde mahalle ve semtlerde kira tespit çalışmalarımız devam etmektedir.