Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, mükelleflerin gelirlerini beyanlara gerçek olarak yansıtmalarını isteyerek, "Karşılaştırma sonucunda uyumsuzluk tespit edilen mükelleflerimiz hakkında yasal işlemler başlatılacak" dedi.
Bayar, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
"Gelir Vergisi mükelleflerimiz (Basit Usul hariç) 2009 yılında elde ettikleri gelirlerini 2010 Mart ayının birinci gününden yirmibeşinci günü akşamına kadar bağlı oldukları vergi dairesine vermeleri kanuni bir ödevdir. Vergi Dairesi Başkanlığı olarak mükelleflerimizin beyanlarının gelirlerini yansıtmasını bekliyoruz. Başkanlığımız bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan elde ettiği veriler ile mükelleflerimizin beyanlarını karşılaştırılacaktır. Beyanda bulunacak mükelleflerimizin bu hususu dikkate almalarını özellikle hatırlatırım. Karşılaştırma sonucunda uyumsuzluk tespit edilen mükelleflerimiz hakkında yasal işlemler başlatılacağı tabidir. Diğer taraftan, kira geliri elde eden mükelleflerimizde bu gelirlerini aynı sürede beyan edecekledir. Konutlardan elde edilen kira gelirleri beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2009 yılı için 2 bin 600 Türk Liralık istisnadan yararlanılamadığı gibi cezai işlemde yapılabilecektir.
Bu konuda Zonguldak genelinde kira gelirlerinin tespiti amacıyla denetimlerimiz devam etmekte olup, mükelleflerimizin cezalı duruma düşmemek ve hak kaybına uğramamak için beyanlarını zamanında ve eksiksiz bildirmeleri gerekiyor."