Kdz.Ereğli'de, bir aylıkken Tip-1 SMS teşhisi koluna Ada bebeğin tedavisine destek amacıyla gönüllü vatandaşlardan oluşan bir grup pazar yerinde tezgah açarak giysi malzemelerini satışa sundu.

Semt ve Cumartesi Pazarı'nda stant açarak temin ettikleri giysileri satışa sunan gruptan Esra Güler, gazetecilere yaptığı açıklamasında, İstanbul'da yaşayan Esra ve Kemal çiftinin, Tip-1 SMS (Spinal Müsküler Atrofi) hastalığına yakalanan 14 aylık çocuklarının tedavisine katkı amacıyla, "Bir bebeğin hayatını kurtarmak istemez misiniz?" sloganı ile yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Sosyal medyadan yaptıkları çağrının yanı sıra topladıkları giysileri pazar yerinde açtıkları tezgahta satışa sunarak elde edilen gelirin Ada bebeğin tedavisi için göndereceklerini belirten Güler, "Ada bebeğin yaşaması acil gereken paranın toplanması ve ilaçlarının Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında alınması için iki ayrı kampanya başlatıldı. Ereğli'de de gönüllüler olarak bir araya geldik, gerek sosyal medyadan gerekse yakınlarımızdan aldığımız giysileri pazar yerinde tezgah açarak satışa sunduk." dedi.

Vatandaşların gösterdiği ilgiye teşekkür eden Güler, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gerçekten de standımıza yoğun bir ilgi oldu. Ereğli halkı bu konuda duyarlı. Satışlardan elde edilen gelirleri aileye ulaştıracağız. Ada bebeğin tedavisine bir katkımız olacaksa ne mutlu bize" sözleri ile konuştu.

Etkinliği düzenleyenler Rotary Kulübü başta olmak üzere katkı sağlayan destek veren herkese teşekkür etti.