Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Zonguldak Şubesi, Zonguldak Devlet Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi'nin birleştirilme kararını eleştirdi.
Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, dün sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığı'nın kararına karşı olduklarını ve yargıya gittiklerini belirtti.
Uysal, şu görüşleri dile getirdi;
"ÇALIŞANLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ"
"Şehrimizin iki önemli sağlık kuruluşu; Zonguldak Devlet Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 27 Mayıs 2009 tarih ve 20988 sayılı işlemi ile 'Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi' adı altında birleştirildi. Hastanelerin birleşme kararının uzun süredir gündemde olmasına rağmen kamuoyunun ve çalışanların aydınlatılmaması çalışanlar üzerinde olumsuz bir etki oluşturdu. Ayrıca birleşme kararı, birçok problemi de beraberinde getirecek. Şehir merkezi dikkate alındığında her iki yakada konuşlanmış Atatürk ve Zonguldak Devlet Hastaneleri, vatandaşlarımızın en az problemle ulaşabildikleri güzergahlar üzerinde. Birleşme sonucunda hangi hastane olursa olsun, hizmete son verilecek branşlar olacağından birçok problem yaşanacak."

"HAYATİ SORUNLAR ÇIKAR"
"Herhangi bir hastanede acil servis hizmetinin sonlanması durumunda Zonguldak'ta Gazipaşa Caddesi'nde yaşanan trafik problemi kadırga yokuşunda her hafta meydana gelen tıkanmalar göz önüne alındığında; acil hastaların hastanelere zamanında ulaşamaması geri dönülmez sağlık ve hayati sorunları da beraberinde getirecek. İlimizin en köklü hastanesi olan Zonguldak Devlet Hastanesi, bu birleşme sonucunda tasfiye edilerek adı gibi verdiği hizmetlerin ortadan kalkması kaygı vericidir. Her iki hastanede hizmet alımı yöntemi ile çalışan onlarca şirket elamanının işten çıkarılması da birleşme kararından sonra ortaya çıkabilecek olumsuzlukların başında geliyor. Hastanelerin birleştirilmesinin gerekçesi olarak, her iki hastaneye ait mevcut binaların, tıbbi teknolojik donanım, uzman tabip ve diğer sağlık insan gücü kaynaklarının rantabl kullanılarak sağlık kurumlarının daha etkin, verimli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti verebilmelerinin sağlanması gösteriliyor."

"HİZMETİN KALİTESİ ÖNEMLİ"
"Hiç kuşkusuz ki, daha kaliteli, etkin ve verimli bir sağlık hizmetinin sunumu herkesin ortak arzusu olmakla birlikte, sadece hastanelerin birleştirilmesi yoluyla bunun sağlanmasının mümkün olmadığı açıktır. Dolayısıyla, hastaneleri birleştirme yerine sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak için genel stratejiler belirleyip ona göre planlamalar yapılması kamu yararı ve hizmet gerekleri bakımından daha uygun olacaktır. Bu itibarla, Zonguldak Devlet Hastanesi ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nin birleştirilerek hizmetlerin 'Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi' adı altında yürütülmesini öngören Sağlık Bakanlığı'nın kararını yargıya taşıdık. Amacımız her iki hastanenin de vatandaşlarımıza yıllardır verdiği sağlık hizmetine devam etmesidir."