Kdz. Ereğli'deki Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası'nın 'Gemi Acenteliği Yetkilisi' belgesi vermek üzere düzenlediği seminere, ilçe merkezinin dışında Zonguldak ve Bartın'daki acenteler ve çalışanları da katıldı.
Hatice Erdem Denizcilik Meslek Lisesi'nde başlayan ve daha sonra Kdz. Ereğli Gümrük Müdürlüğü'nde uygulamalı olarak devam eden seminere 46 acente çalışanı katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem, 2008 yılında yapılan ilk eğitim  semineri ile birlikte toplam 168 kursiyere Gemi Acenteliği eğitim semineri verdiklerini ve bu seminerlerin sonunda da katılımcıların GEMİ ACENTECİLİĞİ YETKİLİSİ kartı almaya hak kazandıklarını ifade etti.
Erdem sözlerine şöyle devam etti:
Bugünkü seminerde Gümrük Muayene Memuru Murat Çıngı ve Gümrük Memuru Ekrem Hatunlu sizlere Gümrük Yönetmeliğinin gemi acentelerinin yükümlülükleri içinde bulunan özet beyan verilmesi ile ilgili getirilen yenilikler ve bu konuda yapılan yönetmelik değişiklikleri konularında sunum yapacaklardır. Kendilerine yardımları için teşekkür ederiz.
Elinizde bulunan Gemi Acenteleri Personeli Tanıtım Kartlarının geçerlilik tarihi 2014 yılında sona erecektir. Katıldığınız bu seminerde alacağınız katılım belgesi ile kartlarınız süresi 2019 yılına kadar uzayacaktır.
Daha sonra katılımcılara belgelerini takdim eden İrfan Erdem, hayırlı olsun dileklerini de belirtti.