Kdz.Ereğli açıklarında yaklaşık 40 saat önce batan 'Vera' isimli kuru yük gemisinin kayıp 8 mürettebatı için arama kurtarma çalışmaları sürerken, kurtarılan ikinci kaptan Pavlenko Eduard, üçüncü kaptan Selivanov Pavlo ve geminin aşçısı Lukach Larysa'nın tedavilerinin tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, geminin kayıp 8 mürettebatını arama kurtarma çalışmalarının dalgıçlar tarafından sürdürüleceğini ifade etti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 100 metreye dalabilen özel ekip istendiğini, ayrıca Zonguldak Valiliği olarak da İstanbul'dan özel bir firmadan dalgıç ekibi getirildiğini aktaran Müdür Güngör, şu açıklamayı yaptı:
"31 Ocak 2012'de Ereğli açıklarında batan gemiden 3 Ukrayna vatandaşı batma anında kurtuldu. Onları kurtararak hastaneye kaldırmıştık fakat 8 kişiyi arama çalışmaları halen devam ediyor. Dün dalgıç ekiplerimizi getirdik ancak deniz müsait değildi, dalışı gerçekleştiremedik. Sahil Güvenlik Komutanlığı öncülüğündeki arama kurtarma çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Erdemir ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından devam ediliyor. Aynı zamanda helikopterle yüzey taraması yapılıyor. Dün
itibarıyla Başbakanlık Acil Afet Durum Başkanlığından özel ekip istedik çünkü batığa dalış yapılacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından özel 100 metreye kadar dalabilen ekibi getirdiler. Ekip şu anda Deniz Kuvvetlerimizdedir. Ayrıca Zonguldak Valiliği olarak İstanbul'da özel bir firmadan batıklara dalabilen özel ekip istedik. Onlar da geldi. Ücretini Zonguldak Valiliği olarak biz ödeyeceğiz. Onlar da liman başkanlığı ile görüşüyor. Erdemir'den sonra gemi alıp dalış işlemini bugün gerçekleştireceğiz. 8 kişi hala kayıp. Gemide olduklarını tahmin ediyoruz."