Kdz.Ereğli'ye gelen ve gazeteci Atilla Öksüz'ün sorularını yanıtlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, önemli açıklamalarda bulundu. Bölgenin değil Zonguldak milletvekili olduklarını, sorunların çözümü için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek için çabaladıklarını anlatan Uçar, şunları açıkladı.

"EREĞLİ VE ALAPLI'YA GELMİYORMUŞUZ GİBİ BİR ALGI VAR"
 Zonguldak ilimizde her dönem gündeme gelen, bölgesel ayrımcılıkları sürekli kaşıyan bir ortamla karşı karşıya kalıyoruz. Şunu ifade edelim ki biz 3 tane iktidar partisinin vekilleri olarak bölge milletvekili değil biz tamamen Zonguldak'ın milletvekilleriyiz. Alaplı'da ne kadar sorun varsa sorumlu isek Çaycuma'daki sorun varsa ondan da sorumluyuz. Şehrimizin 8 tane ilçesi var. Eğer bu pencereden bakılırsa 8 ilçenin de iktidar partisinden 8 milletvekili olması gerekiyor. Yerleşim yerimiz Zonguldak olduğu için sanki Ereğli ve Alaplı'ya gelmemiş, görünmüyormuşuz gibi bir algı oluşmuş. Biz buraya geliyoruz pandemiden dolayı paylaşamıyoruz. Ereğli ve Alaplı'da olduğumuz kadar merkezde olmuyoruz. Milletvekili olduktan sonra Ereğli ve Alaplı için pozitif ayrımcılık yaparak bu bölgedeki sorunlara eğilmişizdir. Kendi içimizden de, muhalefetin de bu olayları kaşıyarak yapılan hizmetlere gölge düşürmeye çalışan birileri var.

"EREĞLİ'DE BİR TAKIM GÜÇLER VAR"
Zonguldak merkezde 2 dönem yaşadık. Yerel yönetimlerin başarısızlığını, basiretsizliğini merkezi hükümete fatura etmek isteyen bir takım güçler var burada. Yerel yönetim çalışmıyor, iş görmüyor, beceremiyor. Zonguldak'ta aynı zihniyet, mantalite, Zonguldak'ta 2 dönem belediye başkanlığı yapmış, hiçbir  hizmeti, başarısı olmamış, AK Partili bir belediye gelince merkezi hükümetin desteği var deniliyor, neyin desteği varsa var? Sen ne yaptın kardeşim? sen onu söyle. Bunun aynısını Ereğli'de yaşıyoruz. Belediyenin yaptığı proje, hizmet yok. Olmayınca faturayı da merkezi hükümete kesmeye çalışıyor. Ereğli ilçemizde merkezi hükümetin yaptığı projeleri takip ediyoruz."

 "SİYASETTE GENÇ HEYECANLI, ENERJİSİ OLANLAR OLSUN"
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın AK Parti'ye geçeceğine yönelik kamuoyunda oluşan dedikodulara değinen Uçar, şunları ifade etti: "Partimize katılmak isteyenler ile ilgili bir prosedürümüz var. Bunun ile ilgili süreci yerel yönetimler başkanlığı takip eder. Katılmak isteyenlerle  sorun yoksa teşkilat ayağı ile koordinesi sağlar. bize milletvekili olarak görüşlerimizi alırlar bizde ifade ederiz, parti büyüklerimiz bunun ile ilgili kararlarını verir. Ben görüşlerimi daha önce ifade ettim. Daha gelecek vaad eden, heyecanı olan, hem bize hem bölgeye katkı sağlayabilecek enerjisi olan insanlar siyasetin içerisinde olsun isterim. Unu elemiş, eleğini asmış siyasetçiler değil. Parti büyüklerimiz birşey görmüştür bizim dışımızda  alıyorsa biz ona hiç birşey diyemeyiz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın AK Parti'ye geçmesine ilişkin bana ve diğer arkadaşlarımıza bir teklif gelmedi. O teklif getirdi şuraya buraya çekmenin bir anlamı yok. "