Zonguldak'ta, imam hatip lisesi öğrencileri arasında "Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması" düzenlendi.

Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camisi'ndeki yarışmaya il genelindeki 7 imam hatip lisesinden birer öğrenci katıldı.

Yarışmada öğrencilere dua okuma, telaffuz, vurgu, tonlama, özgüven, jest ve mimikler, zamanı etkili kullanma gibi unsurlar değerlendirilerek jüri tarafından puan verildi.

Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Recep Ali Kanberoğlu, yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yarışmanın düzenlendiğini söyledi.

Bu tür etkinliklerin çocuklar için önemli olduğunu belirten Kanberoğlu, yarışmanın öğrencilerin ilgi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirilmesi ve mesleki yeterlilikleri ile özgüven duygularının geliştirilmesi amacıyla geleneksel olarak uygulandığını ifade etti.

Yarışmada, jüri üyelerinden en fazla oyu alan Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Ovaz birinci olurken, Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Ahmet İslam Bilgiç ikinci, Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Onur Demirci üçüncü sırada yer aldı.