Zonguldak'ta meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden Muhsin Akyüz'ün cenazesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle toprağa verildi. Akyüz'ün 4 aylık nişanlı olduğu Funda Erkanat'ın feryadı yürek sızlattı.
TTK'ya bağlı maden ocağında dün yaşanan metan gazı püskürtmesi sonucu hayatını kaybeden taşeron işçilerden Muhsin Akyüz'ün (25) cenazesi, evinin bulunduğu Uzungüney köyüne götürüldü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile birlikte cenazenin kaldırılacağı köye geldi. Köy camisinde öğle namazını kılan Yıldız ve beraberindekiler, daha sonra Akyüz ailesinin evine geçti. Evin önünde toplanan kalabalık Akyüz ailesinin acısını paylaştı. Bakan Yıldız ve beraberindekiler de acılı aileyi teselli etmeye çalıştı.

Geçen Kurban Bayramı'nın 4. günü Muhsin Akyüz ile nişanlanan Funda Arkanat, "Muhsin'imin üzerine beyaz karlar yağıyor. Muhsin'imi götürmesinler. Muhsin'imi bırakın ben gideyim. Muhsin'imi götürüyorlar" diye ağladı.
Muhsin Akyüz'ün cenaze namazı evinin önünde kılındı. Akyüz'ün cenazesi, Bakan Taner Yıldız ve beraberindekilerin kıldığı cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Talihsiz işçi Muhsin Akyüz, köy mezarlığında toprağa verildi.