Genç Tasarim Girişimcisi Yarışması, Türkiye'de ikinci kez British Council ile Eczacıbaşı Topluluğu ve Topluluğun son yıllarda tasarım alanındaki  girişimleriyle dikkat çeken markası VitrA isbirliği ile gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılmak isteyen tasarımcılar, 17 Temmuz 2009 tarihine kadar British Council sayfasından başvuru yapabilirler.
Tasarım girişimciliği alanında yapılacak olan yarışmaya başvurabilmek için adayların 25-35 yaş arasında, en az 3 yıl tasarım alanında deneyimi olması, iyi derecede İngilizce bilmesi ve yaratıcı fikirlere sahip olması gerekiyor. Yarışmaya açık kategoriler arasında ürün tasarımıi, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve tasarım tanıtımı bulunuyor.
Türkiye birincisi, Ingiltere'de geçireceği 2 haftalık yoğun bir programda, sektörün önde gelen isim ve kurumlarıyla tanışma ve Avrupa'nın en tanınmış tasarım festivallerinden biri olan %100 Design ve Londra Tasarım Festivali'ni izleme firsatı olacak.
Londra'da gerçekleştirilecek olan Yılın Uluslar arası Genç Tasarım Girişimcisi Yarışması'nda birinci olan tasarımcı, 5000 Sterlin'lik bir mali destekle, girişimci fikrini British Council ile birlikte yürüteceği bir proje çerçevesinde gerçekleştirme fırsatını bulacak.