Maden Mühendisleri Odası Salonunda Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında TEMA Zonguldak Temsilciliği tarafından yavru TEMA, minik TEMA ve Genç TEMA'cılara erozyonla mücadele konusunda sunum yapıldı. 
Sunumda, yavru TEMA, minik TEMA ve Genç TEMA'cılara, TEMA tanıtım filmi izletildikten sonra açılış konuşmasını yapan TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele etkinlikleri Kasım ve Aralık aylarında 'Ormanlar' ana temasıyla yapılıyor. Birleşmiş Milletler 2011 yılını Uluslararası Ormanlar Yılı ilan etti. Bu nedenle ülke genelinde faaliyet gösteren 430.000'i aşkın TEMA gönüllüsü, topraklarımızı erozyondan koruyan, yeraltı sularını besleyen, soluduğumuz oksijeni üreten, milyonlarca canlının yuvası olan ormanlarımızın değerine dikkat çekmek üzere etkinlikler düzenleniyor. Etkinliklerle ülkeyi yönetenlere ormanların korunması için gerekli önlemleri almaları çağrısında bulunuluyor. TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri TEMA gönüllüleri tarafından 21-27 Kasım 2011 tarihleri arasında yapılmaktadır. Orman çoğu kez yan yana gelmiş ağaç topluluğu olarak görülür. Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybetmektedir. Bu nedenle TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele Haftası'nda ormanların toprağı korumadaki öneminin altını çizmektedir.
Yağmur damlalarının hızını keserek toprağın parçalanmasını engeller, sahip olduğu süngersi toprak yapısı ile suyu emerek yer altı suyu kaynaklarımıza aktarırken aynı zamanda toprağın suyla taşınmasını önleyerek erozyonu engeller dedi.