1976 yılında Kdz Ereğli de öğretmen  anne ve babanın evladı olarak doğduğunu ve  GATA Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra ilçeye geri döndüğünü belirten Eylem Ertuğrul evli ve iki kız çocuğu babası olduğunu da ifade ettiği konuşmasında atamalı geldiği ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

BOĞAZINA KADAR YOLSUZLUKLAR

CHP’li Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve belediye meclis üyelerinden bir çoğunun katılmadığı adaylık açıklaması, ilçe başkanlığının önünde yapıldı.

CHP’li bir aileden geldiğine vurgu yapan Ertuğrul; “Uzunca bir zamandır partimiz iktidar olamıyor” sözleriyle devam ettiği konuşmasında,  “Özellikle de 17 yıldır ülkemizi yöneten, antidemokratik uygulamalarıyla yurttaşlarımızı bezdiren, yaşam alanlarına müdahale eden, demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan gençlerimizi kıran, döken, kadın cinayetlerinin önleyemeyen, , eğitim ve sağlık  sistemimizi karmaşa haline getiren, boğazına kadar yolsuzluklara batmış, ülkemize bir karabasan gibi çöken bir iktidarı genel seçimlerde yenilgiye uğratamadık.

Ancak son yerel seçimlerde elde ettiğimiz büyük başarı CHPnin bu halk için tekrar bir umut kaynağı olduğunu göstermiş ve bizim  heyecanımızı artırmıştır.” Dedi.

İktidar partisi içerisinde bölünmeler yaşandığını ve  en önemli makamlarında görev almış olan kişilerin  birbirlerini yolsuzluklarla ve ihanetlerle suçlamaya başladığını belirten CHP ilçe Başkan adayı Eylem Ertuğrul şöyle dedi:

UYGUN ŞARTLAR OLUŞMAKTADIR

Arkadaşlar, iktidarın  gemisi hızla su alıyor.  Geminin batışı engellenemeyecek duruma gelmiştir. Bu gemi dibe inecektir.  İnerken de beraberinde pekçok siyasi figürü beraberinde getirecektir. İktidarı ele geçirmek ve ülkemizi tekrar rayına oturtmak için uygun şartlar oluşmaktadır. Bu umutla, ülkemizin içinde bulunduğu bu gidişe bir dur demek, kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha  etkin hale getirmek için onurlu ve bir o kadar da zor bir yola çıktık.”

GENÇLİĞE HİTABEYE İŞARET

“Atatürkün Gençliğe Hitabesi bizim için ana yol gösterici olacaktır. , Mustafa Kemal’in izinde yürüyen, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç ve dinamik neferleri olarak diyoruz ki; bizler de bu demokratik yarışta tüm gücümüz ile var olacak ve partimizi hak ettiği yerlere ulaştıracağız.” Diyerek sözlerine devam eden Ertuğrul konuşmasını şöyle tamamladı:

“Parti içi yaşanmış olan çekişmelere takılı kalmayacağız. Çıkmış olduğumuz bu yolda ,bize desteklerini esirgemeyen, burada olan veya olamayan tüm parti büyüklerimize teşekkürü bir borç bilirim.
 

NİYE ADAYIZ?

Parti içindeki tüm kırgınlıkları gidermek için adayız. İçe dönük değil, dışa dönük birsiyaset üretmek için adayız. Tüm partililerimizi kucaklayan bir örgüt inşa etmek için adayız. Kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin ve önemli yerlere taşımak için adayız. Partimizi iktidar yapmak için adayız. Hak, hukuk, adalet için adayız.
 

BİRER ABİ, BİRER ABLA

Cumhuriyet Halk Partisinin onurlu ve şerefli tarihinde katkısı olan değerli büyüklerimiz, bu tarihi ve bir o kadar da önemli görevden bir adım dahi geri durmayacaklardır. Çıkmış olduğumuz  bu yolda, birer abi, birer ablalık rolü üstleneceklerdir. Gereken tüm desteği, gereken tüm katkıyı sağlayacaklarından  ve gerekli fedakarlıkları yapacaklarından şüphem yoktur.

ÖTEKİ OLARAK GÖRMEMELİYİZ

Birbirimizi sevmek zorundayız, bu sevmek sözcüğünü kalbimize yerleştirmek zorundayız. Hiç kimseyi ama hiç kimseyi öteki olarak görmemeliyiz.

Şöyle bir etrafımıza bakalım. Ne güzel bir mozaik. Ne güzel insanlar.  Ne dil, ne ırk, ne mezhep ayrımı yapmadık, yapmayacağız . Hani büyük usta Nazım Hikmet diyor ya; ‘yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe... İşte biz bunu başarabilmeliyiz  en önemlisi bu. Davamız koltuk davası asla değildir.