Kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın  “Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması”nda dereceye giren ve mansiyon alan eserlerin yer alacağı serginin önümüzdeki aylar içinde Kdz. Ereğli’de de sanatseverlerle buluşması bekleniyor.  Erdemir’in Mimar Sinan Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye’deki üniversitelerde heykel alanında lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen 4. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışmasına 14 üniversiteden 122 öğrenci katıldı. Marmara Üniversitesinden  Prof. Nilüfer Ergin, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Reha Emrali, Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Rahmi Atalay, Mimar Sinan Üniversitesinden  Doç. Bülent Çınar, Kocaeli Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Nevzat Atalay, Erdemir Gurubundan da Banu Kalay ile Ebru Önder’den oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda heykeller;  birinci, ikincilik ve üçüncülüğün yanı sıra, mansiyon, jüri özel ödülü ve Erdemir özel ödülü kategorilerinde ödüllendirildi. Yarışma kapsamında ödüllü heykellere ek olarak ayrıca 30 heykel sergilenmeye değer bulundu.

Açıklamaya göre, birincilik ödülü Anadolu Üniversitesinden Ergun Arslan’ın oldu.”Przewalski” adı verilen eser “Bir at, insanların kendileriyle ilgili hayallerinin bir yansımasıdır; güçlü, kuvvetli, güzel ve at bize sıradan varlığımızdan kaçış fırsatı verebilecek güce sahiptir.” Sözleriyle tanıtıldı.

Soyut bir büst çalışması ve “İsimsiz” adı verilen heykel ise Mimar Sinan Üniversitesi’nden Gamze Küçük’e ikincilik kazandırdı.

Üçüncülük ödülü ise Mert Kaan Burnaz’ın (Anadolu Üniversitesi) oldu. “ Varlık” isimli eserin tanıtımında ise şu ifadeler yer aldı:

“Doğa düzeninde kendi içerisinde döngü, denge ve dönüşüm halinde bulunan eko-sistemdeki canlı formlar  üremeyen, solunum yapmayan, beslenmeye ihtiyacı olmayan cansız formlar ile bütün olarak algılanırlar. İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler aynı yaşam alanında bulunmalarına rağmen birbirlerinden farklı ve zıt özellikler barındırmaktadırlar. Doğadaki formların çoğu kendi özelliklerine ait harekete sahiptirler. Hareket zıtlığa dayanır ve seyircide güçlü görsel hareket algısı uyandırır.”