Ereğli TSO'nun Başkanı olan ve önümüzdeki dönem başkanlığa aday olmayacağını düzenlediği basın toplantısı ile duyuran Mehmet Genç, Erdemir'i arayarak yeni oluşturulacak yönetime isim istedi.

Türkiye'nin amiral gemisi olarak gösterilen Erdemir Şirketi'nden bir temsilcinin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminde olmasının birlik ve beraberlik adına önemli bir gelişme olacağını öneren AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın açıklamaları Erdemir cephesinde de olumlu karşılanmıştı. Erdemir Yöneticileri, Candan'ın bu süreçteki açıklamalarına dikkat çekerek, TSO Yönetimine aday olanların Erdemir ile iletişime geçebileceğini vurgulamıştı. Bu gelişmeler yaşanırken Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın mevcut Başkanı olan ve önümüzdeki seçimlerde ise aday olmayacağını duyuran Mehmet Genç'in Erdemir'in yöneticileri ile 24 Ocak 2013 tarihi itibari ile iletişim kurarak, Bize isim verin dediği belirtildi.

Erdemir'den alınan bilgilere göre Mehmet Genç, yeni oluşturulacak yönetime Erdemir'den de bir kişiyi alabileceklerini belirtti. Erdemir ise gelen talepleri ise değerlendiriyor.