Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türk Serbest Müziği'nin dev sesi Orhan Gencebay'ın, sanattaki 60. yılına özel hazırlanan ve 33 eserinin 33 sanatçı tarafından seslendirildiği tribute albümünün 18 Ekim'de istanbul'da yapılacak tanıtım gecesine sanatçının özel davetlisi olarak katılacak.

GENCEBAY'DAN DAVET

6-7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen 19.Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nde Sevgi Barış Dostluk Ödülüne layık görülen ve sanat yaşamında son 30 yılda ilk kez festivalde sahne alan Orhan Gencebay, müzikteki 60. Sanat Yılı'na özel hazırlanan ve 33 eserinin 33 sanatçı tarafından seslendirildiği tribute albümünün tanıtım gecesine Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı, gönderdiği imza albümü ile birlikte özel olarak davet etti. Başkan Posbıyık eşi Neriman Posbıyık ile birlikte, Orhan Gencebay'ın özel daveti üzerine 18 Ekim 2012 Perşembe günü İstanbul Kongre Merkezi'nde ünlü sanatçıların, siyasetçilerin ve iş dünyasının katılımı ile gerçekleştirilecek olan geceye katılacak.

 

EREĞLİ'YE HAYRAN KALMIŞTI

Başkan Posbıyık, davetten son derece memnun olduğunu belirterek; Türk Müziği'nin dev ismi Orhan Gencebay özel olarak geceye davet etti.  Kendisi bu yıl düzenlediğimiz Sevgi Barış Dostluk Festivali için Ereğli'ye gelmiş yüzbinlerce kişi önünde Sevgi Barış Dostluk Ödülünü almıştı. Halkın büyük sevgisi karşısında 30 yıllık geleneğini bozmuş ve sahnede şarkı söylemişti. Kendisi Ereğli halkının gösterdiği sevgiden ve ilgiden çok memnun kalmıştı dedi.